ОДБОЈКАШКИ МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА  Војводина брани трофеј

Одбојкаши Војводине НС семе одрадиће и последњи припремни турнир пред нову сезону и то на домаћем терену, пошто данас у Спенсу почиње традиционални Меморијал великана.
Kapiten Stevan Simić veruje u trijumf domaćina   Foto: OK Vojvodina NSS
Фото:  Капитен Стеван Симић верује у тријумф домаћина   Фото: ОК Војводина НСС

Иако први пут неће имати међународни карактер због ситуације са коронавирусом, новосадски великан ће ипак овим тродневним такмичењем евоцирати успомене на легенде клуба Жарка Петровића и Радована Дабића. Домаћину ће противници бити краљевачка Рибница, екипа Ниша и Раднички из Крагујевца, а играће се по систему свако са сваким.

– Меморијал је традиционално наша увертира за почетак сезоне. Сада нам у госте долазе српске екипе, али квалитетне које ће сигурно претендовати за горњи део табеле у домаћем првенству. Биће ово још једна одлична прилика да видимо у каквој смо форми – рекао је шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

Новосађани су претходних викенда одрадили две провере и освојили су турнире у Нишу и Краљеву. Исте амбиције, још и веће с обзиром на то да су домаћини, имају и за Меморијал великана. Снаге су већ одмерили са Рибницом и то два пута, по једном на оба турнира, као и са Нишлијама. Славили су у свакој утакмици, нису забележили ниједан пораз у досадашњим припремним дуелима и надају се да ће тако и остати.

– Одиграли смо два турнира и ту смо показали какав квалитет и потенцијал имамо. Сада ћемо можда имати мало тежи посао, али верујем да можемо до пехара. Биће ово добар увод за почетак сезоне у којој бранимо три трофеја – поручио је капитен црвено–белих Стеван Симић.

Војводина је прошле године освојила Меморијал великана, али ове неће моћи да рачуна на помоћ навијача, јер ће се турнир одиграти пред празним трибинама.

– Потрудићемо се да организација буде беспрекорна, као и сваки пут до сада. Придржаваћемо се свих прописаних мера Кризног штаба Града Новог Сада и испунићемо све услове и обавезе које се од нас траже, у то нема никакве сумње. Ту мислим на све што се тиче организације, као и броја људи на терену и око терена. Велика је жал што не можемо да позовемо навијаче да нас бодре – рекао је спортски директор Слободан Бошкан.

        К. Бугарски

 

РАСПОРЕД

Данас

Раднички – Ниш         (16)

Војводина НШ – Рибница (19)

Сутра

Раднички – Рибница   (16)

Војводина НШ – Ниш (19)

Субота

Рибница – Ниш   (16)

Војводина НШ – Раднички (19)

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести