Одбојкаши Војводине коначно сви на једном месту

Прошло је недељу дана од како су се окупили одбојкаши Војводине НС семе и  почели припреме за нову сезону, која стартује средином септембра.
д
Фото: Дневник/Филип Бакић

Уз све предвиђене мере у циљу спречавања ширења коронавируса актуелни првак одрадио је уводних пар дана тренинга, а с обзиром на то да их је оваква неповољна ситуација сачекала и после ванредног стања, није им, нажалост, новина функционисање у таквим условима.

– Радили смо у две групе у различитим терминима, али сада смо добили дозволу да можемо заједно да тренирамо, тако да ће бити знатно лакше када је комплетна екипа од 14 играча на једном месту. Моћи ћемо да почнемо и озбиљније са лоптом да радимо – казао је дизач Вук Тодоровић.

Првих седам дана стручни штаб актуелног освајача сва три домаћа трофеја и учесника Лиге шампиона, на челу са Синишом Гавранчићем, определио се за комбиноване тренинге у Спенсу и напољу.

– Радили смо највише на кондицији и снази, трчање смо обавимо на Фрушкој гори, а тренирали смо у великој сали Спенса. Понедељком, средом и петком имамо два пута дневно тренинге, уторком, четвртком и суботом једном. Ове седмице ћемо почети полако и са скоковима – рекао је Тодоровић, освајач златне медаље са репрезентацијом Србије на Европском првенству у Паризу прошле године.


Лето без репрезентативних акција

Вук Тодоровић може да се похвали титулом првака Европе коју је освојио прошле године, а због коронавируса овог лета је изостао рад са националном селекцијом.

– Ово ми је прво лето после не знам колико година да нећу бити на припремама са репрезентацијом. То је нова ситуација за мене. Одрадићу сада целе припреме са клубом, што се није дуго десило. Углавном сам се прикључивао екипи  пред крај припрема и пре првих утакмица. Значиће нам свима што ћемо заједно радити све време, уиграћемо се и добро спремити за нову сезону –поручио је Тодоровић.


С обзиром на то да сезона овог пута почиње мало раније него што је то уобичајено, половином септембра, Новосађани ће у августу и можда почетком септембра у склопу припрема одиграти неколико утакмица. Сходно ситуацији са коронавирусом, неће ићи у иностранство, као што је то био случај претходних година.

– У плану је одлазак у Краљево где бисмо играли са Рибницом, Партизаном и Црвеном Звездом. Одржаће се и наш традиционални турнир “Меморијал Жарко Петровић” у Новом Саду, а требало би поред тога успут да одрадимо још две припремне утакмице. Имаћемо око десетак дуела пред сезону, што је сасвим довољно – најавио је Тодоровић.

К. Б.

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести