Одбојкаши Војводине НС семе почели припреме

У Одбојкашком клубу Војводина месец јул је традиционално одређен за почетак припрема за нову сезону, када се окупе играчи,  чланови стручног штаба, менаyмент и медији  и тада се саопштавају и амбиције у  предстојећој сезони.
 Generalni direktor Salatić igračima izmerio temperaturu, a oni sedeli po grupama  Foto: F. Bakić
Фото: Генерални директор Салатић играчима измерио температуру, а они седели по групама  Фото: Ф. Бакић

Овога пута  у кући шампиона било је скоро све другачије, сем датума и разлога окупљања, епидемиолошка ситуација учинила је да се  састанци одрже у више група. Са играчима су разговарали генерални директор Никола Салатић, спортски директор Слободан Бошкан, лекар екипе др Станко Човић и шеф стручног штаба Синиша Гавранчић.

– Цео свет је у истој ситуацији и томе се морамо прилагодити. Важно је да се придржавамо свих прописаних мера и на тај начин да пазимо на себе, на друге, на екипу и клуб. Први период ћемо провести напољу, радићемо у мањим групама, а максимално ћемо се трудити да то не утиче на развој форме и напредак екипе. Сезона ће почети овако, или онако, и ми је морамо дочекати спремно – рекао је спортски директор Слободан Бошкан, а шеф стручног Синиша Гавранчић је додао: - Амбиције Војводине су увек исте, а то су пехари у сва три домаћа такмичења, као и што бољи резултат на европској сцени. Припреме почиње онако како можемо, у складу са прописаним мерама. Што се екипе тиче, она је врло мало измењена. Чубрило се вратио, прикључили смо младе снаге Пришића и Бошњака, на позицију либера са позајмице стигао је Брборић, али костур екипе је остао исти.

Капитен Стеван Симић поручио је да сви играчи знају добро каква је ситуација и да ће на прави начин понети одговорност.

– Придржаваћемо се свих прописаних мера, морамо се прилагодити, због себе и због других. Има времена и сигуран сам да ћемо спремни дочекати такмичење. Очекује нас сезона пуна изазова, у претходној смо остварили све циљеве, тако да се у новој очекује корак више. Ја једва чекам да почну утакмице, јер сам био повређен  и последњи меч одиграо сам у децембру – казао је Симић.

Посебну тежину имале су речи доктора Човића, који је указао на то да је јако важно да сви прихвате да су одговорни како за себе тако и за друге. Играчи су добили препоруке да да не шире круг људи, да колико год је то могуће живот сведу на тренинге и стан. Они који су у клупском дому поштоваће мере обедовања у малим групама, држања дистанце, одржавања хигијене, ношења маске када је то потребно, а сваког дана мериће им се и температура.  

        М. Р.

 

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести