Словенци: Неко је у Србији притиснуо "Ф5" после првог сета

ЉУБЉАНА: Медији у Словенији сложили су у оценама да су одбојкаши Србије заслужено надиграли Словенију (3:1) у Паризу у финалу првенства Европе и на сликовит начин, као да је "неко угасио светло", описали стање на терену после првог сета.
srbija slovenija, fonet
Фото: FoNet

Радио телевизија Словеније са насловом "Сребрне јунаке у финалу зауставила Србија. Срце је желело, тело није дало" пишу да магичне енергије из хале Стожице, као у полуфиналу против Пољске, није било у Берсију.

"Одличан први сет, али онда као да је неко угасио светло и у Србији притиснуо тастер "Ф5" за освежење. Био је страховит повратак Србије са изванредним Александром Атанасијевићем и Урошем Ковачевићем", занимљиво је известио новинар Томаж Окорн.

Лист "Вечер" доноси наслов "Срби изгубили први сет, а онда у наредна три показали друго лице и постали прваци", жалећи за игром након вођства.

"Словенци одлично одиграли први сет, а онда је њихова игра знатно пала или су Срби појачцали игру и заслужено постали прваци", пише у онлајн издању.

Велики простор дала је и "Екипа24", извештавајући детаљно пре, у току и после утакмице, како на терену - тако и око.

"Словенија поражена у великом финалу, али главу горе. Било је то путовање чуда", наслов је тог листа, уз опис утакмице у Паризу.

"Упркос сјајном старту, Словенци на крају изгубили велико финале. Србија је била прејака, Србија је славила са 3:1 у сетовима, а Словенци се враћају кући са сребрним медаљама, баш као пре четири године".

Словенци су се вратили у Љубљану у ноћи између недеље и понедељак и то уз дочек навијача на аеродрому.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести