СП: Српкиње нижу победе

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је данас селекцију Казахстана 3:0, по сетовима 25:13, 25:17, 25:10 у мечу четвртог кола групе Ц на Светском првенству у Лођу.
2
Фото: OSSRB

Очекивано су одбојкашице Србије убедљиво славиле над Казахстаном у 4. колу групе Ц на Светском првенству у Холандији и Пољској. За нова три бода било им је потребно само сат и шест минута, а наша селекција задржала је максимални учинак, уписавши четврти тријумф. Пре сусрета с аутсајдером у групи, екипа селектора Сантарелија већ је обезбедила пролаз у осмину финала, а остаје да се види да ли ће тамо да оде с прве или друге позиције у групи. То ће се знати после данашњег дербија са изабраним тимом САД-а, који је на програму од 19 часова (Спортклуб 1).

Дуел с Казахстаном био је само тренинг за Србију, па је селектор актуелних светских првакиња могао да одмори неке од најбољих играчица, како би их сачувао за сусрет са Американкама. Иако у измењеном саставу и без обзира на ниво ривала, наша репрезентација одиграла је концентрисано, мотивисано и борбено.

– Биле смо добре у свим елементима и максимално мотивисане, иако је ово био најслабији противник у групи. Данас нас чека друга прича, јер се састајемо с Американкама. Ту утакмицу чекамо од почетка шампионата и сада ћемо видети на чему смо – рекла је Маја Алексић, средњи блокер Србије.

Селектор српске селекције Данијеле Сантарели истакао је да је важно то што је шансу дао другим играчицама како би неке одморио, јер је првенство дугачко.

– Девојке које су мање играле на овом такмичењу, или су шансу добиле први пут, унеле су позитивну енергију. Морамо да се одморимо од овог сусрета, јер данас играмо с најбољим тимом у групи и све играчице желе да одиграју најбоље што могу – поручио је Сантарели.

СрбијаКазахстан 3:0 (25:13, 25:17, 25:10)

ЛОЂ: Атлас арена, гледалаца: 500, судије: Мацијас (Мексико) и Грас (Бразил).

СРБИЈА: Буша, Лазовић 2, Дрча, Поповић 12, Мирковић, Михајловић 12, Пушић (либеро 1), Бјелица, Алексић 13, Стевановић, Јегдић (либеро 2), Бошковић, Миленковић 11, Лозо 9.

КАЗАХСТАН: Никитина 13, Смирнова 5, Чумак 3, Белченко 3, Белова 3, Мајстер 1, Петренко, Микајлова, Бекишева (либеро), Бекет (либеро), Коломојец, Сагимбајева, Нигматулина, Козанбердина.

К. Бугарски

Субота

Бугарска – Казахстан (13)

Бразил – Кина (14)

Доминикана – Тајланд (14)

Немачка – Канада (16)

Порторико – Кенија (16)

Кореја – Хрватска (17.30)

Колумбија – Чешка (18)

САДСрбија (19)

Пољска – Турска (20.30)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести