ТРИЛЕР ПРИПАО ОДБОЈКАШИМА ВОЈВОДИНЕ: Новосађани спасили ПЕТ МЕЧ ЛОПТИ за тријумф над лидером Суперлиге у тај-брејку

Спасивши пет меч лопти у тај-брејку одбојкаши Војводине извојевали су велику победу у седмом колу на гостовању лидеру Суперлиге Карађорђу у Тополи - 3:2 који је сада свргнут с врха табеле.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У дуелу пуном преокрета млади састав Новосађана стао је на пут победничком низу Тополчана, који су тријумфовали у пет последњих утакмица, а пораз су, до сада, доживели само у првом колу од браниоца титуле Партизана.

Показало се још једном да црвено-бели играју мотивисано против ривала који су фаворити, а на нимало лаком гостовању показали су да су свакој екипи могу да помрсе рачуне.

Ово је Војводини четврти тријумф, уз два пораза, а има и утакмицу мање јер је сусрет с цено-белима одложен. 


Суперлига – седмо коло

Раднички – Борац 3:0

Спартак (С) – Рибница 3:1

Црвена звезда – Ниш 2:3

Партизан – Млади радник 3:1

Карађорђе – Војводина 2:3

Таково – Јединство (СП) 3:0


Воша је повела бољом игром у првом сету у ком ни у једном тренутку није испуштала предност. Уследио је, међутим, одговор домаћина. Није било решења за игру Тополчана који су изједначили и показали да ће дуел бити неизвестан. Новосађани су до новог вођства дошли тако што су у завршници трећег сета одолели налету Карађорђа. Имали су гости лепу предност 17:10, потом и 22:18, али је домаћин серијом 4-0 "закувао" ствари (22:22). Са две грешке Тополчани су ипак помогли Воши, којој је Бајандић асом решио посао за 2:1.

Иако је дисала за вратом Карађорђу, Војводина није могла да спречи губитак четвртог сета и отишло се у тај-брејк. Новосађани су имали почетну иницијативу, повели 5:3, али су после јурили резултат. Да су заиста спремни за све изазове млади одвојкаши Војводине показали су тако што су спасили пет меч лопти. Напад Савовског, ас Бајандића и поен Станковића решили су све дилеме у драматичној завршници у којој су Новосађани имали доброг разлога за славље.

К. Бугарски

Карађорђе – Војводина 2:3 (21:25, 25:18, 22:25, 25:22, 18:20)

ТОПОЛА: ОШ „Карађорђе”, гледалаца: 550, судије: Рогић (Београд), Стојанац (Рума).

КАРАЂОРЂЕ: Антић 1, Танић, Радовић, Вујовић 1, Вемић 13, Смиљанић (либеро), Сташевић (либеро), Пришић 6, Шормаз 2, Радовановић, Бошњак 10, Надаждин 18, Бојовић 12, Бекрић 16.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 27, Милановић 2, Негић (либеро), Рудић 8, Елезовић 1, Убипарип 9, Мишковић, Станковић 17, Кокеза, Кисић, Дакић, Савовски 11, Копитић.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести