Београд домаћин ЕП за јуниоре у веслању

Борд Европске веслачке конфедерације (ЕВК) и Организациони комитет Европског првенства (ОК ЕП) за јуниоре 2020. у Београду потврдили су да ће ово такмичење бити одржано 26. и 27. септембра у главном граду Србије.
nikola kolarevic, darko malisic
Фото: Кандидати за репрезентацију Никола Коларевић и Дарко Малишић, фото: ВСС

Првобитно је било планирано да се одржи 30. и 31. маја, али због пандемије коронавируса није могло да буде организовано.

Веслачки савез Србије и ЕВК свакодневно су пратиле развој ситуације у вези са пандемијом, па су уз помоћ Владе Србије, као и челника Београда, направили план да се организује ЕП у складу са смерницама за спречавање инфекције, заснованим на препорукама Светске здравствене организације и Комисије за спортску медицину ФИСА. Сваки учесник шампионата Европе биће обавезан да попуни здравствени упитник.

Иако тренутно изгледа да је пандемија коронавируса под контролом у континенталном делу Европе, ситуација се и даље будно надгледа. Увек постоји могућност да се све промени нагоре, што би могло да утиче да одржавање шампионата Старог континента не буде безбедно.

Због тога ЕВК и ОК ЕП и даље прате ситуацију са пандемијом, пре свега водећи се препорукама Светске здравствене организације и локалних власти, а све евентуалне промене у вези са смерницама за спречавање инфекције биће прослеђене чланицама Европске веслачке конфедерације.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести