ДВА ЗЛАТА ЗА ДАМИРА МИКЕЦА на турниру у стрељаштву у Трзину

Дамир Микец се са турнира у Трзину кући враћа са „дуплом круном“.
1
Фото: Стрељачки савез Србије

Оба дана турнира у овом словеначком граду наш репрезентативац је освојио златне медаље ваздушним пиштољем.

Најбољи стрелац Србије у минулој години и првопласирани на светској ранг листи за ваздушни пиштољ у 2023. овог викенда учествује на традиционалном турниру у словеначком Трзину.

Првог дана у квалификацијама такмичења ваздушним пиштољем за сениоре учествовало је више од 60 стрелаца из пет земаља. Микец је са 576 кругова као првопласирани ушао у финале. Наш репрезентативац је скоро током целог финала био на челу, али у завршници га је сустигао Словенац Јоже Чепер. Микец и Чепер су финале завршили са по 239,2 кругова, па је одлучивало распуцавање. Српски такмичар је додатном дијаболом погодио 9,9 кругова – један и по више од Чепера и стигао до злата.

Фото: Стрељачки савез Србије

Други тријумф је био још убедљивији него онај остварен у суботу, када је до злата дошао у драматичном финишу и распуцавању. Другог дана Микец је у квалификацијама погодио 579 кругова, три више него у суботу. На половини финала био је на четвртом месту, али онда је ушао у сјајан ритам и тријумфовао са 235,7 кругова, 2,2 више од другопласираног Словенца Саше Стојака.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести