Ферстапен победио на Великој награди Мађарске

ХУНГАРОРИНГ: Холандски возач и члан екипе Ред Бул Макс Ферстапен победник је Велике трке Мађарске Формуле један пошто је 70 кругова стазе Хунгароринг одвозио за сат, 22 минута и 233 стотинке. 
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Најближи актуелном шампиону био је возач Мекларена Ландо Норис, који је био скоро пола минута иза Ферстапена, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Серхио Перес у другом болиду Ред Була.

Ферстапен, двоструки светски шампион је на стази "Хунгароринг" дошао до седме узастопне победе, девете ове сезоне, а 44. у каријери. Холандски аутомобилиста је тиму донео 12. тријумф заредом, чиме је постављен нови рекорд по броју узастопних победа једног тима. Претходни рекорд је био на снази од 1988. године, када су Ајертон Сена и Ален Прост имали 11. тријумфа у низу.

Холанђанин је трку у Мађарској решио практично на самом старту, кад је успео да претекне Луиса Хамилтона у првој кривини. Од тог тренутка Холанђанин је без проблема успео да се одвоји и његов тријумф ниједног тренутка није доведен у питање.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се већ следеће недеље трком за Велику награду Белгије

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести