ХАМИЛТОН ПРОЗИВА ФИА: У Ф1 нема "транспарентности и одговорности", поносан сам на Сузи Волф

МЕЛБУРН: Возач Мерцедеса Луис Хамилтон изјавио је данас да у Формули 1 нема "транспарентности и одговорности", пренео је Би-Би-Си (ББЦ).
Youtube Printscreen/Jimmy Kimmel Live
Фото: Youtube Printscreen/Jimmy Kimmel Live

Хамилтон се тренутно налази у Мелбурну где се припрема за Велику награду Аустралије.

"Са ФИА-ом, ствари се дешавају иза затворених врата, нема одговорности и то је потребно навијачима. Како можете веровати спорту и свему што се овде дешава ако то немате?", рекао је Хамилтон.

Он је похвалио директорку академије Ф1 за жене Сузи Волф, која је покренула судски поступак против Међународне аутомобилске федерације (ФИА) због контроверзне истраге о сукобу интереса.

Волф је објавила правни случај, за који се верује да се ради о клевети против бројних високих званичника ФИА. Етички комитет ФИА је истог дана ослободио свог председника Мохамеда Бен Сулајема оптужби да је био умешан у исход трке у Саудијској Арабији прошле године и да је утицао на то да се не одобри стаза у Лас Вегасу.

Упитан да ли Бен Сулајем и даље има његово поверење, Хамилтон је одговорио: "(Он) никада није".

Возач Мерцедеса је потом истакао да је поносан на Сузи Волф.

"Она је тако храбра, залаже се за тако велике вредности и она је лидер. У свету у коме су људи често ућуткани, њен постпак шаље велику поруку и волим што је то изнела и што се бори. Надам се да ће овај став који заузима створити промену и имати позитиван утицај. Посебно за жене", истакао је Хамилтон.

Би-Би-Си наводи да се возач Мерцедеса осврнуо на контроверзу око директора екипе Ред Бул Кристијана Хорнера, кога је колегиница оптужила за неприкладно понашање.

Компанија Ред Бул је после истраге одбацила оптужбе против Хорнера, а потом је суспендовала жену уз образложење да је била непоштена.

"Ово је и даље спорт у коме доминирају мушкарци. Живимо у времену у коме је порука: 'Ако поднесеш жалбу, добићеш отказ'. То је ужасан наратив, посебно када говоримо о инклузији. Морамо да будемо сигурни да остајемо верни основним вредностима", истакао је Хамилтон, који је у каријери освојио седам титула у Ф1.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 24. марта за ВН Аустралије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести