Хамилтон: РАЗМИШЉАМ О НОВОМ УГОВОРУ

ЛОНДОН: Возач Мерцедеса Британац Луис Хамилтон изјавио је данас да његов тим може у наредних неколико година да прекине доминацију Ред Була у шампионату Формуле један, преноси Скај спортс.
Youtube Printscreen/THE RACE
Фото: Youtube Printscreen/THE RACE

Хамилтон је са Мерцедесом освојио седам титула од 2014. до 2020. године.

Британски медији подсећају да Ред Бул доминира у Ф1 од 2021. године. Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен освојио је титуле 2021. и 2022. године, а тренутно убедљиво држи прво место у генералном пласману возача.

Фертстапен је прошле недеље победио на ВН Италије у Монци и поставио рекорд од 10 узастопних победа. Возачи Ред Була победили су на свим тркама ове сезоне.

Хамилтон је продужио уговор и остаће у Мерцедесу до краја 2025. године.

"Циљ у те две године је да се боримо најбоље што можемо и да освојимо титулу. Други смо у шампионату конструктора и желимо да скинемо са трона оне који су на врху. Уверен сам 100 одсто да то можемо да урадимо", рекао је Хамилтон.

Он је рекао да још није одлучио да ли ће возити 2026. године.

"Дугорочно, размишљам о новом уговору, како ће изгледати, колико ће трајати. Планирам да будем овде неко време. Али то би могло да се промени, могао бих да се вратим следеће године и кажем: 'Дођавола'. Ко зна. Никада не знате где ћете бити, али сада сам концентрисан да свакога дана останем позитиван", навео је Хамилтон, који је тренутно четврти у генералном пласману возача са 164 бода.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће вожена 17. септембра за Велику награду Сингапура.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести