ЈЕЛЕНА АРУНОВИЋ: Освајање бронзане медаље велики Зоранин успех

Стрелкиња Зорана Аруновић једина је српска такмичарка која је на недавно завршеном Европском првенству у Ђеру у сениорској конкуренцији освојила медаљу, а њен тренер и рођена сестра Јелена истиче да је бронзано одличје велики успех.
1
Фото: Youtube Printscreen

Зорани је бронза у Ђеру 26. одличје на шампионатима Старог континента у богатој каријери.

Јелена Аруновић истиче да је освајање бронзане медаље било велики успех с обзиром на све околности које су претходиле одласку на Првенство Европе у Мађарској.

"Према зацртаном плану за ову годину, фебруар је био предвиђен за повећање обима рада, уз учешће на три такмичења, а завршетак месеца се поклапао са наступом на Европском првенству. Међутим, Зорана се после Купа Србије где је освојила злато разболела. Добила је вирус и морали смо да откажемо све такмичарске активности што нас је у великој мери пореметило. Одступило се од раније планираног и тај повратак у стрељану био је велики изазов. Жао ми је што се десио прекид рада услед болести јер смо у том моменту биле на жељеном нивоу", почела је причу Јелена Аруновић.

Аруновић је потом сумирала утиске из Ђера.

"Зоранин наступ у том индивидуалном такмичењу био је тежак, пре свега због нижег нивоа прецизности који је имала услед паузе, а све су закомпликовали услови на том стрелишту и проблематично осветљење. Јачина светла није била адекватна што је скоро све такмичарке омело у томе да буду на нивоу својих овосезонских достигнућа и најбољих резултата. То се лако могло закључити и по просечним резултатима на самом такмичењу у женској конкуренцији, који су били знатно нижи од очекиваног. Од најбољих стрелкиња Европе у финале су ушле само Зорана и Украјинка Олена Костевич. Не може се рећи да су други фаворити привремено заборавили да пуцају, једноставно услови нису дозволили да се прикаже виши ниво мајсторства", додала је Јелена Аруновић.

Према њеним речима финале је увек стресно, јер стрелца обузимају специјалне емоције.

"Сваки пут када се борите за медаљу присутне су интензивне емоције. Потребно је савладати себе толико да се одржи фокус на ономе што треба да се одради. Управо та способност, да се фокусирате на праве ствари, и прави разлику и на крају одреди пласман. На велико изненађење, победила је Молдавка, која има 18 година, што ме је подсетило на нашу Бобану Момчиловић Величковић која је своју прву титулу првакиње Европе освојила са такође 18 година. Радознала сам да испратим како ће се њена даља каријера одвијати".

Осим медаље коју је освојила Зорана, још једна потврда успешног и квалитетног рада у континуитету, Јелени Аруновић стигла је и од Европске стрељачке конфедерације. Она је изабрана за ментора у процесу стручног усавршавања тренера за пиштољ.

"То је нешто што сам прижељкивала, да будем препозната као стручњак од кога може да се учи и који је довољно поуздан да води стручно усавршавање тренера за пиштољ. Захвална сам на прилици коју ми је Европска стрељачка конфедерација дала, то је озбиљна референца којом ћу, мимо ватрене линије, моћи да покажем шта сам научила кроз досадашњи рад и поделим знање и искуство. Велико је признање, али носи и велику одговорност. Искрено говорећи то је задатак којим сам планирала да ставим тачку на тренерску каријеру, у моменту кад завршим са тереном. Покушаћу да помирим две велике љубави, рад са спортистима и рад са тренерима, јер осећам да имам снаге и мотива да будем на линији још два-три олимпијска циклуса".

Зорана Аруновић прва је српска спортисткиња која је обезбедила норму за Олимпијске игре у Паризу. У наставку сезоне, сав фокус у раду биће у служби што боље припреме за учешће на највећој светској смори спорта у главном граду Француске.

"Са радом поново почињемо већ следеће седмице и то ће представљати старт друге фазе припрема за Олимпијске игре. Учествоваћемо на Светском купу у Бакуу и Минхену и то ће бити велики тестови које ћемо искористити да видимо где се налазимо у односу на конкуренцију. Уједно, то ће бити и први сусрет са стрелцима из Азије ове године, јер нисмо учествовале на Светском купу у Каиру. Имаћемо припреме у Будимпешти више пута, а у међувремену ћемо тренирати у Београду са Дамиром и Гораном Микецом. То ће подразумевати спаринг са Дамиром, али и тренинг микса", закључила је Јелена Аруновић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести