Јован Пејчић нови председник АСВНС

НОВИ САД: Изборна скупштина Асоцијације спортских ветерана Новог Сада одржана је у Кући спортских легенди на Спенсу.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Делегати су за новог председника Управног одбора изабрали др Јована Пејчића, а потрпедседнике Васу Мијића и Добривоја Антонића, док су још чланови Слободан Крнета, Горан Ћато и Павле Бајчетић, Бошко Палковљевић, Миодраг Јотић, проф. др Патрик Дрид, Милан Лане Јовановић и Зоран Галовић.

Јован Пејчић се захвалио досадашњем руководству на преданом раду и труду у претходном периоду.

– Захваљујем се Скупштини на указаном поверењу. Ово је за мене велика част, али и обавеза више. Због ефикасности рада, а и како би се мало растеретио УО, предложио сам да се формира Секретаријат, који ће се састајати чешће, што је прихваћено – казао је између осталог нови председник Пејчић.

За председника Скупштине изабран је досадашњи председник УО Зоран Панчић, док су Марија Вегер, Тадија Качар и Душан Дачић потпредседници. Почасни председник Скупштине од јуче је проф. др Славко Обадов. Нове чланови Скупштине, која броји 35 људи, изабрани су Милорад Косановић, Саша Јокић, Ференц Камаси, Жарко Анђушић, Милорад Лазић, Лазар Куртеш, Слободан Соро и Миодраг Јотић. За председницу Надзорног одбора именована је Снежана Михајловић, а чланови Ђурађ Трбојевић и Оливера Смиљанић.

Нови-стари генерални секретар је Слободан Крнета, а функцију програмског директора ће и у наредних четири године обављати Добривоје Антонић.

Делегати су усвојили извештаје о раду и НО, као и Програм рада за 2023. годину. У извештајима је могло да се чује да је Асоцијација имала велику подршку градских и покрајинских институција, те медија, где је посебно истакнут "Дневник" са којим је потписан и Протокол о сарадњи и који је сваку активност испратио на одговарајући начин. Усвојене су и измене и допуне Статута, као и неке од примедби.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести