КАСАЧКИ ДАН У БЕЧЕЈУ Захвалност ветеранима Немету и Сечењиу

Уместо поводом „Дана равноправности“ у августу, Коњички клуб „Потисје“ из Бечеја организовао је једини касачки дан 8. октобра, на дан када је пре 79. година Бечеј ослобођен од фашизма. Учествовало је 40 грла из 22 местра широм Србије у четири меморијалне и „брзој трци“ – „Трци града Бечеја“.
с
Фото: В.Јанков

Искористио је организатор прилику да се пред бројним гледаоцима захвали двојици ветерана, који су пола века у коњичком спорту, Јаношу Немету и Карољу Сечењиу, па им је председник највеће потиске општине др Вук Радојевић уручио пехаре, а председник клуба Сава Војновић захвалнице.

-Мислио сам да никад неће доћи тај дан да морам такмичарски да се одвојим од коња и стазе, али... У сваком случају, мада сам пензионисан, бићу ту да помогнем ма шта буде требало - вели Јанош Немет.

А када је такмичарски део у питању, почело је тријумфом познатог бечејског коњара Душана Блажина. Он је и у првој трци возећи сулке у које је био упрегнуто његово грло Индиго Д. Б.

Друго место у меморијалној трци „Миклош Ђурчик“ пропало је грлу Форти Ројал са Мирком Орачићем млађим у сулкама, трећи су били Абсолут и Ранко Савчић, а четврти Кралик са Стеваном Сичем млађим у улози возача сулки.

Друга трка била је посвећена Живку Куцурском, а победило је грло Лепи Мића са Марком Гајићем у сулкама. Други је био Пиноче Аугусто са Немањом Машићем улози возача, трећи Ернисаж Хол са Кристијаном Гере, а четврти Азим Бирд са Борисом Новићем.

У трећој трци посвећеној Иштвану Чабиу тријумфовала је Конкордија са Дејан Катанићем у сулкама, други је био Букефал са Јованом Попиним, трећи Мај Фајер Стар и Бранислав Мукић, а Демон Кинг са Габором Витушка у сулкама четврти.

Четврта трка био је Меморијал „Ђорђе Ракић“, а победио је, одлуком судија, Тагора са Дејаном Катанићем у сулкама. Први је, истина, кроз циљну равнину прошао Аирон Канф са Марком Гајићем, али су судије приметиле да није био на свом стартном месту и искључиле су га као и Северина са Александром Топалом у сулкама, који је имао пласман на четвртом месту.

Тако је други био Морена Лобел са возачем Лазаром Балажевићем, треће место припало је Атени и Атили Секеу, а четврто место освојило је грло Туто Бело са Браниславом Мукићем у сулкама.

Трка дана или „брза трка“ због добрих времена учесника, а званично „Трка града Бечеја“ припала је Џил Хигинсу А. Т. са Бранком Скендеровићем у сулкама, друго место освојио је Аеробик БИ са возачем Немањом Машићем, трећи је био Рик дел Дуомо са Борисом Новићем, а четврто место у освојио је Кларк Вик и у сулкама Марко Гајић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести