ЛЕГЕНДАРНИ ЛУИС ХАМИЛТОН ЈАСАН Циљ је да се екипа врати тамо где је некада била

СИЛВЕРСТОН: Возач екипе Мерцедес у шампионату Формуле један Луис Хамилтон изјавио је данас у Силверстону да му је "циљ да ове године врати екипу тамо где је некад била", преноси Скај спортс.
s
Фото: Youtube printscreen/ Jimmy Kimmel Live

Мерцедес је данас у Силверстону представио нови болид В15. Британски медији наводе да се челници Мерцедеса надају да би екипа ове године могла да парира возачима Ред Була. Хамилтон, који је у каријери освојио седам титула у Ф1, на крају сезоне прелази у Ферари, док ће други возач да буде Џорџ Расел.

"Претходна недеља је била емотивна. Надреално је бити овде. Дошао сам у тим 2013. године. 11 година сам са екипом и почињем 12. Привилегија је радити са овом групом људи, која је уложила много рада током зиме. То је најузбудљивији део сезоне, када сви промовишу нове болиде. Узбудљиво је што ћемо их пробати на стази", рекао је Хамилтон. Мерцедес прошле сезоне није остварио ниједну победу, што се десило први пут у последњих 11 година.

"Циљ је да се екипа врати тамо где је некада била. Имали смо неколико тешких година, које су нам биле темељ и помогле нам да се регрупишемо", додао је британски возач.

Шеф Мерцедеса Тото Волф изјавио је да је урађен потпуно нови дизајн болида.

"Имали смо неколико приоритета за овај болид, видећемо да ли смо направили прави корак. Ово ће бити последња сезона са Луисом и желимо да изведемо брз болид. Знамо да нас чека тежак посао, успон на планину, на сваком пољу. Не постоје чуда у овом спорту, али наша амбиција и одлучност су снажни", рекао је Волф. Нова сезона у шампионату Ф1 почиње другог марта трком за Велику награду Бахреина.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести