ЛЕПА ВЕСТ Новосађанке директно у ЛИГИ ШАМПИОНА

Стонотенисерке Новог Сада, услед одустајања Берлина, директно су квалификоване за Топ 12 фазу Лиге шампиона, пошто су постављене за осмог носиоца.
СТК Нови Сад
Фото: СТК Нови Сад

То значи да је обезбедјено минимум шест утакмица у Европи, од чега четири у групној фази. 

Жребом у Пољској, Нови Сад је добио првог ривала у А групи - актуелног првака Европе пољски Тарнобрзег, који је управо српског шампиона елиминисао прошле сезоне у четвртфиналу. Трећи члан групе биће једна од четири најбоље пласиране екипе из прве фазе (крајем септембра). Новосађанке ће Топ 12 фазу започети са два гостовања у првој половини октобра, док ће два меча код куће одиграти у периоду 21 - 26. новембар. 

- Добили смо најтежег ривала. Сви смо видели снагу Тарнобрзега прошле сезоне. Видећемо ко ће нам доћи из прве фазе, а сигурно можемо да се носимо са свима. Доказ нашег контуираног квалитета у Европи јесте директно учешће у Топ 12 фази на шта смо посебно поносни - истакао је тренер Слободан Стојанов. 

Нови Сад ће четвртфинале Лиге шампиона напасти са Азијаткињама. 

- Надам се да ће бар на два меча доћи појачање из Кореје, некадашња репрезентативка и 62. играчица света, Јо Чонг. Осим ње планирамо да на 30 дана у наш тренажни рад доведемо мање познату 19-годишњу Кинескињу Ксију, која би у Нови Сад би дошла са својим тренером. Увек гледамо да доводјење било ког иностраног играча буде у функцији улагања у наше - закључио је Стојанов. 

Прве две екипе из четири групе у Топ 12 фази ће међу осам, док трећепласирана наставља такмичење у Лиги Европе где је Нови Сада 2021. и 2022. стизао до полуфинала.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести