Милица Гардашевић стала у квалификацијама на СП: Видећемо шта је био проблем, главу горе

(Од нашег специјалног извештача из Будимпеште)
atletika
Фото: Дневник/К. Бугарски

Нажалост, одличне резултате ове сезоне атлетичарка Милица Гардашевић није успела да оствари и на најважнијем такмичењу – Светском првенству у Будимпешти.

У квалификацијама скока удаљ Новосађанка је са 6,51 м, заузела 12. место у групи, 18. на свету. На другом сениорском СП на отвореном у каријери, на које је дошла личним рекордом од ове сезоне (6,91 м) поново се није домогла финала.

Прошле године у Орегону је имала три преступа, а сада је у првој серији забележила поменути резултат, да би у другој преступила, а у трећој имала слабих 6,45 м.

– Квалификације су увек највећи проблем свима. Видело се то и сада јер неке освајачице медаља нису ушле у финале. Можда треба да променим приступ, јер како год да приђем квалификацијама не ваља. На прошлом светском сам имала три преступа, сада је било далеко од даске... Померала сам залет, али имам утисак да сам радила све како је требало. Било је неких проблема са местом одскока, не знам зашто је дошло до тога – покушала је Гардашевићева да објасни резултат у Будимпешти.

Како каже, са тренером Марком Милинковим ће да анализира скокове.

– Видећемо шта је био проблем. Сигурно ћемо то поправити. Главу горе – поручила је Милица Гардашевић. 

У истој дисциплини Ивана Вулета се скоком од 6,82 м пласирала у финале

Кристина Бугарски

EUR/RSD 117.0868
Најновије вести