Вучевић и Удовичић обишли спортске клубове у Бегечу, Футогу и Ветернику

БЕГЕЧ/ФУТОГ/ВЕТЕРНИК: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић обишли су Фудбалски клуб ''Бачка'' у Бегечу, ФК ''Софекс у Футогу, као и Кошаркашки клуб ''Стар'' у Ветернику.
Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić  u poseti OŠ ''Marija Trandafil'' u Veterniku Foto: Tanjug/video
Фото: Министар спорта и омладине Србије Вања Удовичић у посети ОШ ''Марија Трандафил'' у Ветернику Фото: Танјуг/видео

Како је том приликом речено, циљ је да се промовишу школски спорт, млади спортисти и рекреативци, а посебно у срединама ван урбаних центара. Званичници су посетили и ОШ ''Марија Трандафил'' и предали донацију Савеза за школски спорт Србије и Министарства омладине и спорта, у виду 40 лопти, два гола, две кошаркашке табле и мреже за одбојку.

-Радимо на стварању једнаких услова за сву децу без обзира на то у којем делу града живе, а посебно имајући у виду да приградска насеља нису толико у фокусу јавности. Град за подршку школском спорту издваја 50 милиона динара, од 800 милиона динара колико износи буџет за спорт и омладину. Драго ми је када децу видим у салама и на теренима, а Град је пре нешто више од годину дана покренуо поступак да све школске сале, два дана током недеље, морају бити дате деци бесплатно на коришћење, како би прилику да тренирају добила и деца чији родитељи не могу да издвоје за месечну накнаду за такве активности – нагласио је градоначелник Вучевић.

Фото: Вања Удовичић и Милош Вучевић у посети ФК Бачка у Бегечу Фото: Танјуг/Ј.Пап

Министар Удовичић рекао је да су овакве посете најбољи начин да се упозна са приликма у локалним клубовима.

"Данашњом посетом фудбалским клубовима у Бегечу, Футогу и Основној школи ''Марија Трандафил'' у Ветернику, где смо донели симболичну донацију, спортску опрему, желимо да пошаљемо јасну поруку да ћемо обезбедити једнаке спортске услове за сву децу, без обзира да ли живе у урбаним срединама, градовима или мањим местима", рекао је Удовичић.

Фото: Вучевић са малим фудбалерима ФК "Бачка" из Бегеча Фото: Танјуг/Ј. Пап

"Најбољи начин да видите како локални клубови живе и дишу јесте да дођете у те локалне клубове и у то се уверите, и видите какве добре пројекте они имају. Зато сам данас овде. Истински хероји Србије су наши најмлађи спортисти, који на најбољи начин промовишу наше градове, покрајину и нашу земљу", рекао је министар.

Фото: Удовичић и Вучевић у посети ФК Софекс Футог Фото: Танјуг/видео

Он је такође рекао да су титуле Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе, велика победа Новог Сада.

"Посебно сада пред ''Егзит'' отварамо врата многим омладинским организацијама из Европе, и показујемо да Србија има најбоље услове за спровођење омладинске и спортске политике", закључио је Удовичић.

Фото: Вања Удовичић и Милош Вучевић са кошаркашицама KK "Star" из Ветерника Фото: Танјуг/Ј.Пап

 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести