Удовичић са спортистима на предавању у Антидопинг агенцији

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас на првој овогодишњој едукацији Антидопинг агенције Србије (АДАС) за спортске стипендисте Министарства омладине и спорта.
udovicic, mos
Фото: MOS

"Драго ми је да вас видим данас овде у препуној сали и желим да нагласим да је јако важно да се едукујете, да знање које стичете на овим едукацијама ширите међу својим колегама, да преносите знање даље. Наставите својом стазом успеха, побеђујте, играјте поштено и будите здрави", рекао је Удовичић.

Стипендисти, њих 400, врхунски спортисти, слушали су предавање о допингу и имали прилику да разговарају, добију нове информације, савете и подршку за даљи рад од стучњака из Антидопинг агенција Србије.

Ова едукација је обавезна, дефинисана уговором, прописана Законом и даје прилику спортистима да чују све актуелности из ове области.

АДАС је лидер у региону, пример доброг рада и организације, која из године и годину повећава број прегледа, едукација и својим превентивном радом доприноси борби против допинга.

Рад АДАС-а је јако важан јер свака неправилност и незнање могу да доведу чак и до забране учествовања спортиста на такмичењима.

Захваљујући добром раду АДАС, Србија је имала две године представника у одбору Светске антидопинг агенције (WADA) и ангажована је за допинг контроле на преко 100 међународних такмичења, укључујући и контроле у иностранству.

Контролори АДАС су ангажовани за контроле на Олимпијским играма, Светским и Европским првенствима из разних спортова.

АДАС вештаци дају и стручна мишљења у судским споровима који укључују кривична дела везана за дистрибуцију допинг супстанци.

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести