Нови изазови за српске стрелце

Нови Сад ће током викенда бити домаћин Првенству Србије малокалибарским оружјем у јуниорској конкуренцији, а неколико дана касније наше омладинске репрезентативце очекује нови изазов на међународној сцени.
S juniorskog takmičenja u streljaštvu  Foto: SSS
Фото: С јуниорског такмичења у стрељаштву  Фото: ССС

Српска јуниорска селекција следеће седмице путује у Чешку, на 29. турнир Стрељачке наде у Плзењу (7 - 11. август). Ово велико такмичење ће бити још једна провера и прилика да се изборе за место у репрезентацији која ће у септембру учествовати на Европском првенству у Болоњи.

У Плзењ путује деветоро стрелаца који су недавно учествовали на Светском јуниорском купу у Зулу: Марија Коларевић, Марија Малић (обе Јединство, Стара Пазова), Лара Цанић (Ниш 1881), Невена Армуш (Чика Мата, Крагујевац), Ивана Марић (Полицајац, Београд), Марко Ивановић (Чика Мата), Ратко Бућић (Партизан, Београд), Алекса Митровић (Нови Београд – Ушће) и Димитрије Гачеша (Младост, Инђија).

Сви ће гађати малокалибарском пушком из тростава, а у стручном штабу су Саша Икер, Лидија Михајловић и Дарко Јовановић. Сем чланова националног тима, на турниру у Плзењу ће учествовати још неколико наших стрелаца. Репрезентацију у Плзењ шаље и Стрељачки савез Београда.

 Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести