НОВОСАДСКИ РВАЧКИ РАДНИЦИ ДОБИЛИ НОВО ПРИЗНАЊЕ: Европски јуниорски и кадетски крем стиже у Спенс

Ново признање стигло је за новосадске рвачке раднике.
1
Фото: Са једног од претходних такмичења у Спенсу, фото: Град Нови Сад

Град Нови Сад и Новосадски рвачки савез (НРС), као технички организатор, биће домаћини два европска првенства за млађе узрасне категорије – кадетског (28-30. јуна) и јуниорског (5-7. јул) у сва три стила: грчко-римском, слободном и рвању за девојчице.

Ова првенства додељена су накнадно Новом Саду због проблематике на међународном спортском нивоу, неусклађености политике и спорта. Спорт је изнад политике и он тежи да се сви такмиче, а званична политика неких земаља су санкције руској и белоруској федерацији. Европска рвачка федерација преферира земље које могу да омогуће свима да се такмиче и да се баве спортом, па је дошло до промене домаћинства.

– Одлука је пала на Нови Сад и Србију, град и земљу који раширених руку дочекују све спортисте и који признају да је спорт изнад политике. Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је имао неколико састанака са представницима српске и европске рвачке федерације, која је 12. марта обишла Спенс, смештајне капацитете и транспортне руте и оценила са највишом оценом. Нисмо се ничега прибојавали током иснспекције, пошто је Нови Сад чувен по организацијама такмичења, домаћинству, лепоти, тако да није било никаквих проблема. Увелико се већ кренуло у рад за што бољу организацију такмичења – рекао је за „Дневник" председник НРС Александар Јованчевић.

Ускоро би требало да се оформи Организациони одбор.

– Новосадски рвачки радници имају велико искуство са организацијом такмичења, домаћих и међународних, са највишим оценама, тако да не би требало да буде проблема. РСС исто тако, па ће и они бити гарант добре организације и успешног такмичења – уверен је Јованчевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести