Одређен нови термин за Европске игре у Београду

БЕОГРАД: Пете Европске универзитетске игре одржаће се у Београду од 14. до 27. јула 2021. године.
 Univerzitetske igre u Beogradu foto: promo
Фото: Универзитетске игре у Београду фото: промо

Ово је одлучили су Европска универзитетска спортска асоцијација (ЕУСА) и Организациони комитет Игара у Београду.

Највеће окупљање студената спортиста Европе, које је требало да буде на програму овог лета у Београду, прошле недеље одложене су због пандемије корона вируса.

Директор Европских универзитетских игара Предраг Јушковић изјавио је да нов датум није било лако одредити.

"Требало је водити бригу да се не поклопимо са Олимпијским играма и другим великим такмичењима. Ми смо, због студената који живе у Студентском граду, а који ће за Игре бити претворен у спортско село, инсистирали да Игре не почну крајем јуна или почетком јула, већ што касније у јулу. Чак су се неки наљутили на мене јер се сада једним делом преклапамо са Олимпијским играма које се померене за следећу годину. Свима нама и руководству Студентског центра је било битно да студенти који живе у Студентском граду остану цели јуни у својим собама", рекао је Јушковић.

Како се наводи, припреме за организацију Игара које су се требало одржати ове године од 12. до 25 јула, већ су биле у завшрној фази, тако да је до сада већ много тога урађено да, како кажу организатори, ово буду најбоље европске универзитетске спортске игре до сада.

"Град Београд ће добити много организацијом овог великог и масовног спортског догађаја, и туристички, и економски, па и културно. Следеће године у периоду од 14 до 27. јула, угоститићемо велики број учесника, спортских делегација, гостију, волонтера. Уверен сам да ће све бити реализовано на најбољи могући начин, да потврдимо то што говоре многи да су Србија и Београд најбољи организатори великих спортских такмичења", закључио Јушковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести