Одложене Европске универзитетске игре у Београду

БЕОГРАД: Европске универзитетске игре, које су биле планиране за период од 12. до 25. јула у Београду, због пандемије вируса корона одложене су за лето 2021. године.
beogradski pobednik
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Европско удружење универзитетског спорта (ЕУСА) у сарадњи са Организационим одбором 5. Европских универзитетских игара Београд 2020, донели су одлуку да се због последица епидемије COVID-19 Игре одложе до лета 2021. године.

"Датуми одржавања Игара одредиће се касније, након консултација организатора и ЕУСА са свим партнерима. У тренутној ситуацији, која је без преседана и прилично непредвидљива, здравље и благостање свих укључених страна се не могу гарантовати до јула, а ни учесници се неће моћи адекватно припремити за такмичења с обзиром на застоје од почетка појаве епидемије вируса", наводи се у саопштењу Огранизационог одбора Игара, које је достављено медијима.

Додаје се да је сигурност и заштита свих учесника ЕУГ2020, спортиста, званичника, волонтера, особља, публике, партнера, чланова спортских савеза, чланова ЕУСА и свих грађана су наша главна брига и ода је ова одлука је донета у консултацијама са највишим државним органима Србије, а на добробит свих учесника.

"Захваљујемо свим учесницима, партнерима, члановима и Организационом одбору Игара на њиховим неуморним напорима и посвећености, а усред неизвесности од избијања вируса, и ћенмо њихову непоколебљиву подршку одлући да се настави са организацијом Игара. Извињавамо се због непријатности коју је ова невидена ситуација изазвала и ценимо вашу подршку док настављамо припреме за оно што је још увек дефинисано као циљ - да ово буду једне од највећих европских универзитетских игара до сада", наводи се.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести