ОПАСАН ПАД ВЛХОВЕ на трци велеслаома у Јасни у Словачкој, завршила сезону (ВИДЕО)

Једна од најбољих скијашица света Петра Влхова доживела је пад у велеслалому у словачкој Јасни.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Pier Marco Tacca)

Она је приликом проласка кроз капију изгубила контролу и баланс, пала је и завршила у огради, после чега није могла сама да се подигне, па је са стазе морао да је однесе хеликоптер. Екипа хитне помоћи брзо се окупила око ње и помогли јој да се поврати након пада.

За Влхову су навијачи имали велике наде, очекивали су велики резултат на домаћем скијалишту, али, након само неколико метара, Влховој је запела скија те је пала и завршила у огради.

На први поглед није то био тако страшан пад, међутим чињеница да је медицинска служба морала да интервенише и да буде пребачена у болницу, много боље сведочи о озбиљности ситуације.

Трка је била у прекиду дуже од 20 минута док се указивала помоћ Влховој за коју је ова сезона највероватније завршена.

Петра Влхова због тешке повреде колена коју је задобила у паду у првој вожњи велеслалома у њеном домаћем скијалишту у Јасни завршила је ову сезону.

Влхова је превезена право са стазе у болницу где је утврђено да је покидала предње укрштене лигаменте десног колена.

"Петра је још увек под дејством лекова, али већ гледа напред, према следећој сезони. Потпуно је свесна како није ни прва нити последња којој се догодила оваква повреда. Читав тим је фокусиран на следећу сезону", изјавио је тренер словачке скијашице Мауро Пини, а пренела ХИНА.

Влхова је пре три сезоне освојила велики Кристални глобус намењен укупној победници Светског купа, актуална је олимпијска победница у слалому, а и ове је сезоне била у одличној форми. Остварила је три победе у слалому и тренутно је друга у укупном поретку Светског купа са 802 бода, 307 мање од првопласиране Американке Микеле Шифрин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести