ПОРАЗ СТОНОТЕНИСЕРКИ НОВОГ САДА НА СТАРТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА  Јокићева „откинула” поен „дрим тиму”

Стонотенисерке Новог Сада поражене су (1:3) од пољског Тарнобржега у првом мечу групне фазе Лиге шампиона. Једину победу, може се рећи и најважнију у каријери, однела је Тијана Јокић, савладавши 45. играчицу света Ју Фу.
1
Фото: СТК Нови Сад

Импресивна је била Јокићева која је донела велики поен својој екипи, али више од тога подмлађени састав Новог Сада није могао. Река Безег није имала шансе против две Топ 10 играчице света, Шаошин Јанг и Јинг Хан, док је пораз од Хан претрпела и Анете Максути.

- Никад нисам задовољан поразом, али права је истина да смо играли против дрим-тима. Веома сам срећан и поносан што смо узели партију против једног оваквог тима. Посебно ми је драго због Тијане с обзиром на то да ју је селектор изоставио са недавног Европског првенства, који није препознао њен потенцијал. Ми који верујемо у њу и који смо с њом сваки дан, знамо колико може - рекао је тренер Новог Сада Слободан Стојанов.

Од нашег тима није се могло више ни очекивати.

- Река Безег је играла против две Топ 10 играчице света и пружила максимум, али ће јој требати још много оваквих мечева. Уз веру у себе и виши ниво игре, сматрам да може да буде носилац Новог Сада. Што се тиче Анете Максути, она је једна од ретких играчица која осећа игру у одбрани и зна да је игра, али је квалитет Хан Ђинг пресудио. Када би имали више мечева против дефанзивки, мислим да би Анета могла да се носи са играчицама овог квалитета.

Новосађанке у новембру очекује двобој против екипе Жое ле Тур у Француској.

- То је веома добра екипа. Овде су изгубили 0:3, али су сви мечеви били неизвесни и имаћемо изузетно тежак задатак да у гостима остваримо победу. Даћемо максимум, дижемо форму за децембар када ћемо да играмо реванше против ових тимова – додао је Стојанов.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести