СРПСКЕ ШАМПИОНКЕ У ПОЉСКОЈ ПОЧИЊУ НАДМЕТАЊЕ У ЛИГИ СТОНОТЕНИСКИХ ШАМПИОНА Новосађанке на отварању с прваком Европе (ФОТО)

Стонотенисерке Новог Сада у суботу (14. октобaр) почињу надметање у Топ 12 фази Лиге шампиона. Српски шампион у 1. колу А групе гостује актуелном двоструком европском прваку, екипи пољског Тарнобрзега (18 часова) од кога је прошле сезоне елиминисан у четвртфиналу. У групи је још и француски Жуе ле Тур.
s
Фото: Z. Todorović

- Тарнобрзег је апсолутни фаворит не само за освајање првог места у групи, већ и за нову титулу. Имају четири играчице из првих 25 на свету, чак две из Топ 10. Три Кинескиње и Румунку Самару. Светски дрим тим против кога смо имали част да се надмећемо прошле сезоне. За разлику од њих, ми идемо са домаћим и то нашим играчицама. Шансу ће добити 19-годишња Река Безег, уз стандардне Анету Максути и Тијану Јокић. Сваки сет против таквих ривалки је искуство више које ћемо користити за дуел против Францускиња где видимо своју шансу - казао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов.

Фото: Z. Todorović

После 30 година, у Србију и у Нови Сад, стићи ће, у новембру, Кинескиња из Вухана, 19-годишња Ксија Руики заједно са својим тренером. Дебитоваће у Лиги шампиона пред новосадском публиком.


Успешан почетак у Суперлиги

Нови Сад је успешно почео одбрану шампионске титуле у Суперлиги Србије. Остварио је све три победе на првом лигашком турниру у Суботици.

- Победили смо једног од главних ривала "Јосип Колумбо" из Ниша, као и Обилић из Новог Кнежевца. Циљ је освајање седме узастопне титуле, али сигурно да неће да буде лако јер поред поменута два тима, ту је и сјајни ТСЦ из Бачке Тополе. Сви желе да нас скину са трона, а на нама је да им то отежамо - додао је Стојанов.


Фото: Z. Todorović

- Неколико година смо трагали за играчицом из Кине. То уопште није лако, пошто најпре треба да се обезбеди новац, а што је још теже, кинески клубови и тренери желе на првом месту да се увере у услове за тренажни рад и у ниво такмичења да би пустили свог играча у Европу. Ми тешко да можемо да се поредимо са француским, пољским, немачким или шпанским клубовима и по питању новца и квалитета домаће лиге, али играњем у Лиги шампиона и услед тога што имамо кинеског спонзора компанију ЦРБЦ и Монтоп Про из Новог Сада, као и подршке Града и АП Војводине, успели смо у томе. Ксија долази први пут са својим тренером који жели да се и сам увери у могућности које пружамо, а надамо се да се неће задржати само за два меча Лиге шампиона који су нам у децембру, већ да ће обе стране бити задовољне као плод дугорочног пројекта сарадње две пријатељске земље - истакао је председник клуба Дан Фрациле.

Ј. Г.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести