Скандал у атлетици: Судије померале копље за рекорд Самца (видео)

БЕОГРАД: На државни рекорд у бацању копља Ведрана Самца бачена је сенка регуларности јер је судија померио копље неколико корака како би дошао до резултата 85,60 метара.
Samac Vedran/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

На снимку који кружи интернетом види се како арбитар, на Митингу пријатељства у Сремској Митровици, помера копље за неколико метара и заједно са колегом мери резултат.

Самац је, према првој објави, срушио рекорд стар 31 годину Сеада Крџалића.

Из Атлетског савеза Србије су објавили да ће покренути истрагу поводом овог случаја и утврдити да ли ће рекорд легитиман.

„Све ово што се тренутно дешава у мојој професионалној каријери представља један веома тежак период за мене јер се ставља мрља на све оно што сам до сада остварио и желео да остварим. Овај снимак који се повезује за моје име не знам да ли је аутентичан, да ли је из серије у којој сам оборио државни рекорд (у шта сам више него сигуран због форме у којој се налазим).

Али наглашавам – верујем у државу Србију, државне институције и Атлетски Савез Србије да ће испитати случај и донети праведну одлуку. Захваљујем се на подршци свим људима који су уз мене, написао је на Фејсбуку Ведран Самац.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести