БОКСЕРИ ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ У БУДВИ Владимир Мирончиков доноси злато кући

На Евро купу у боксу одржаном у Будви, који је окупио такмичаре из 30 земаља света Србија је освојила три медаље.
1
Фото: Владимир Мирончиков, фото: БСС

Владимир Мирончиков (80 кг), бронзани са Светског првенства у Београду 2021, освјио је златну медаљу. Он је на старту такмичења савладао Грка Михаила Тсамалидиса, за пласман у полуфинале борио се против Италијана Салватореа Кавараља, у полуфиналу је елиминисао представника Црне Горе Петра Марчића, док је у самом финалу декласирао Словака Андреја Семеза.

- Србија је у мом срцу и на сваком такмичењу свим снагама и максималном мотивацијом борим се за медаљу. Овај пут био сам на висини задатка и такмичење завршио на победничком постољу што ме посебно радује јер сам могао да певам химну “Боже правде”. Идемо даље, наредно такмичење је “Златна рукавица” у Чачку где такође имам највише могуће амбиције” – рекао је након тријумфа у Будви српски репрезентативац Владимир Мирончиков.  

Бронзана одличја су припала Алмиру Мемићу (75кг) и Владану Бабићу (92 кг). Мемић је за улазак у полуфинале победио Украјинца Илију Лишуа, а онда је изгубио од Молдавца Василија Цеборатија. Бабић је победио Италијана Дијега Лензија, а онда је поражен од Бугарина Јордана Морехона.

Поред њих боје Србије су у Будви бранили и Вахид Абасов (67 кг) и Павел Федоров (63,5 кг). Селектор је био Милан Пиперски, а тренер Болат Нијазимебтов.

Наградни фонд за боксере првог Европског купа у боксу за сениоре износио је чак 455.000 евра. Бронзана медаља износила је 5000 евра, сребро 10000 и злато 15000 евра.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести