Стонотенисерке Новог Сада дочекују Реус и Вилах у Лиги шампиона

Стонотенисерке Новог Сада другу годину узаступно наступ на европској сцени започињу у групној фази Лиге шампиона.
СТК Нови Сад/ Тијана Јокић
Фото: СТК Нови Сад/ Тијана Јокић

Само сада ће Нови Сад први пут бити домаћин једног женског стонотенсиког дуела у Лиги шампиона. Данас и сутра у малој дворани Спенса стонотенисерке Новог Сада ће од 18.30 часова угостити две екипе у првој фази у Д групи.

Противници српском шампиону су, вечерас шпански Реус, а дан касније аустријски Вилах. Иако стонотенисерке Новог Сада нису фавориткиње, већ су нас навикле на изненађења, а скоро 1.000 гледалаца, колико се очекује у млаој дворани Спенса, могло би да буде значајна предност у борби за прву позицију у групи и пласман међу 12 клубова Европе.

– Позивамо љубитеље стоног тениса да испуне малу дворану, јер је свих претходних година стонотениска сала била мала да прими све заинтересоване. Први пут играмо Лигу шампиона пред домаћом публиком и надамо се да можемо да пружимо игре као прошле сезоне у Купу Европе, где смо, на крилима навијача, стигли до полуфинала. Неће бити лако, јер шпански Реус има сјајан тим као и аустријски Вилах, који је редовни учесник Лиге шампиона. Уздам се у своје саиграчице и обећавамо велику борбу – поручила је капитенка Новог Сада Тијана Јокић.


Играју за Жељану

Цео приход од продатих улазница, које коштају 300 динара, биће наменски искоришћен за квадриплегичарку Жељану Ристић и њен наступ на два Светска купа како би наша стонотенисерка са инвалидитетом могла да досања свој сан и заигра на Европском првенству идуће године.


Осим ње, тренер Слободан Стојанов у саставу има на располагању појачање из Португалије, нашу бившу репрезентативку, Анамарију Ердељи, лидера тима и једну од најбољих играчица Купа Европе Анету Максути, као и јуниорке Реку Безег и Сару Радак.

Утакмици ће прируствовати и чланице шампионске генерације СТК Нови Сад из 1966/67 Радмила Стојшић, Татјана Јечменица и Соња Скакум које су пре 55 година стигле до четвртфинала Купа шампиона.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести