СУТРА 58. ИЗ­ДА­ЊЕ СУ­ПЕР­БО­ЛА: Чиф­си и Фор­ти­нај­нер­си за тро­феј

Бра­ни­лац тро­фе­ја од про­шле го­ди­не, Канзас Сити чифс и Сан Франциско фортинајнерси бориће се сутра у Лас Вегасу за титулу најбоље НФЛ екипе у 58. издању Супебола.
1
Фото: НФЛ

Чифси су у финалу Америчке фудбалске конференције били бољи од Балтимор рејвенса 17:10, док је тим из Сан Франциска у финалу Националне фудбалске конференције славио против Детроита 34:31 иако је на полувремену губио 7:24 и тако су изједначили највећи преокрет у историји НФЦ финала.

 - Нико не сме да нас отписује, ма колико год се чинило у неким тренуцима да нисмо на очекиваном ниову. Ми се никада нисмо предавали, веровали смо у себе и ово нас у Суперболу, спремни за забаву и борбу за трофеј -  рекао је након тријумфа у финалу конференције, квотербек Чифса Патрик Махомс који је имао 30 успешних додавања за 241 освојен јард.


Скупе рекламе

Супербоул грозница увелико тресе САД, а епицентар је већ данима у Лас Вегасу, граду домаћину финала. И ове године посебну пажњу привлаче ТВ рекламе и њихова цена. Као и за прошли Супербоул, опет ће 30 секунди коштати седам милиона долара. А у полувремену публику ће забављати познати амерички поп певач Ашер.


Иначе, Чифсима је ово четврти пут у последњих пет година да се пласирају у Супербол, а ниједном од 2018. године када је Махомс постао стартни квотербек нису пропустили да се пласирају у конференцијско финале. Два тима су се пре четири године борила за титулу и тада су Чифси били бољи ривал, па ће Рејвенси имати прилику да им се ове године реванширају за тај пораз.

Канзас Сити чифси ће се у Лас Вегасу борити за четврту, а Фортинањерси за шесту титулу најбоље НФЛ екипе, а тај дуел биће преношен на каналима Арена спорта.

Г. К.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести