Светска рвачка федерација: Потврђено одржавање СП у Београду

КОРСИЈЕ СУР ВЕВЕЈ: Светско првенство у рвању дефинитивно ће се одржати у Београду, од 12. до 20. децембра, одлучено је на састанку Извршног комитета Светске рвачке федерације у Швајцарској.
rvanje
Фото: novisad.rs, ilustracija

Одлука да се шампионат одржи донета је након потврде више од 70 посто националних савеза, што је била норма која је постављена протеклог месеца.

Уједно, заказан је још један састанак, који ће бити одржан 6. новембра, на којем би биле размотрене нове мере које би евентуално морале бити донете, а све у складу са тренутном ситуацијом у којој се свет буде налазио у датом моменту због пандемије коронавируса.

Председник Светске рвачке федерације и члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић истакао је да је сигурност свих учесника такмичења на првом месту.

"Изузетно смо оптимистични, али и опрезни када је у питању СП у рвању које је планирано за децембар. Безбедност наших спортиста, тренера и особља је највиши могући приоритет и предузећемо све неопходне мере како би у Београду сви били сигурни", изјавио је Лаловић за сајт Светске рвачке федерације.

Светско првенство у рвању за јуниоре, које је такође требало да буде одржано у Београду, недељу дана раније, отказано је због тога што национални савези нису могли да гарантују долазак потребног броја такмичара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести