Тото Волф: Рекорд Макса Ферстапена је ПОТПУНО НЕБИТАН

ЛОНДОН: Директор екипе Мерцедес у шампионату Формуле један Тото Волф изјавио је данас да рекорд возача Ред Була Макса Ферстапена од 10 узастопних победа потпуно небитан, преноси Би-Би-Си (ББЦ).
Youtube Printscreen/Forbes
Фото: Youtube Printscreen/Forbes

Ферстапен је у недељу тријумфовао на Великој награди Италије на стази у Монци. Холандски возач је стигао до десете узастопне победе у Ф1 и надмашио претходни рекорд Себастијана Фетела из 2013. године. Немачки возач је тада у екипи Ред Була остварио девет узастопних победа.

Екипа Ред Бул је рекордер са 15 узастопних победа. Екипа Мерцедеса, која је у Ф1 доминирала од 2014. до 2020. године, није успела да оствари ове рекорде.

"За мене су такви рекорди потпуно небитни. Били су небитни и у данима наших победа у Мерцедесу. Не знам колико смо ми остварили узастопних победа. Нисам ни знао да се то броји", рекао је Волф.

Он је истакао да Ферстапенов успех "приказује сјајног возача у сјајном болиду, који се такмичи на изузетно високом нивоу".

Волф је навео да очекује да ће Ред Бул да победиу свакој трци ове сезоне, осим ако екипа не направи неку грешку.

Директор Ферарија Фредерик Васер изјавио је да сматра да Ферстапен у последње две године није направио ниједну грешку на тркама.

"Ред Бул је направио импресиван резултат. За мене је најимпресивније да Ферстапен, а не ради се само о последњих 10 трка, није направио ниједну грешку у последње две године. Он одлично управља овом ситуацијом", рекао је Васер.

Ферстапен је први у генералном пласману возача са 364 бодова, док је његов тимски колега Серхио Перес други са 219.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести