Лишчевић: Страшан ментални склоп; Цвијић: Снага тима победила

КУМАМОТО: Рукометашице Србије Кристина Лишчевић и Драгана Цвијић изјавиле су да су поносне на тим који је после велике борбе победио Немачку у другој фази Светског првенства у Јапану.
kristina liscevic, fonet
Фото: Kristina Liščević, foto: FoNet

Србија је дошла до тријумфа 29:28 голом Лисчевић из седмерца на крају меча, чиме је остала у борби за олимпијску визу и пласман у полуфинале.

"Морам да честитам девојкама на страшном менталном склопу у последњих пет минута. Ово је једно четврта утакмица где смо показали да никад не одустајемо, да се увек боримо до краја. Ови бодови су нам важни, све смо ближи ОИ. Надам се да ће се и остали резулати поклопити, да изгурамо што боље место и да нам се снови остваре", рекла је Лишчевић после меча.

Средњи бек Србије истакла је да је екипа била у проблему током другог дела меча.

"Мислим да смо имали више контроле у првом полувремену, него у другом престали, где смо да радимо оно у чему смо најбољи. Опала нам је креативаност, имали смо неколико глупости, шутеви преко гола, пробијања... Имали смо проблем, али ми је драго да смо се извукли много јачи".

Лишчевић је поново била играч одлуке, пошто је била прецизна са седам метара у последњој секунди меча.

"Била сам јако смирена. Чекала сам што дуже, чим изабере страну друга ће бити слободна где год да шутем. А и да изабере исту страну, шутираћу тако јако да ће у гол ући заједно са лоптом", закључила је Лишчевић.

Пивотмен Драгана Цвијић, која је била најефикаснија на мечу са седам голова, каже да је снага тима била пресудна.

"Пресрећна сам, ово ми је моја омиљена победа у каријери. Бори смо се до краја, знали смо колико је улог и колико нам значи два бода. Издржали смо и веровали смо да можемо да победимо Немачку. Снага тима је данас победила, препоносна сам и заслужено смо победили. Само због тог карактера имамо четири бода, јер не могу да кажем да смо боља екипа од Кореје, Немачке, али ми не дамо на себе. Желимо те Олимпијске игре више него ишта на овом свету. Опет смо у игри, ту смо, желимо да добијемо Данску, да их изненадимо, да играмо нашу игру, да узмемо и ту два бода, па нека буде како буде", рекла је Цвијић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести