Предраг Топић нови тренер РК Југовић

Иако је Управни одбор Рукометног клуба Југовић пре осам дана, и поред неуспеха небескоплавих у доигравању за пласман у Аркус Суперлигу, дао пуну подршку играчима и стручном штабу са Божом Рудићем на челу, ипак су се Каћани разишли са тренером.
Приватна архива/ Предраг Топић
Фото: Приватна архива/ Предраг Топић

До споразумног растанка дошло је, како су нам рекли и директор Каћана Душан Мирковић и сам тренер Рудић, да је неуспех у баражу оставио великог трага на све у клубу и да је, за добробит Југовића, под хитно потребна нова снага и енергија.

- Најбезболније је то да променимо тренера, него да променимо на пример седам играча. Тешко смо ово психолошки поднели, у разговору с тренером смо дошли до закључка да је неминован растанак. Захвалио бих се Рудићу на изузетној сарадњи, био је максимално посвећен раду, по мени је он сувише квалификован за нашу средину. Потребно је да дође стручњак који ће да унесе живост и праву енергију, како би ова екипа показала да може много боље да игра од онога што је показала у баражу - рекао је Мирковић.  

Како незванично сазнајемо на клупу Југовића требало би да седне Предраг Топић, који је пре две сезоне предводио Каћане. Претходну сезону био је тренер новосадске Славије с којом се борио за пласман у северну групу Прве лиге. Уместо њега на клупу Славијаша би сео Никола Јаковљевић.

Каћани су се растали са четири играча. Боје Југовића више неће бранити голман Јовица Витас, десни бек Александар Стојановић и пивот Бранко Карановић, док је Никола Богојевић раскинуо уговор пошто је прешао у елитног лигаша Црвену звезду из Београда.

Такође, незванично сазнајемо редове Југовића могли би да појачају Жабљани пивот Зоран Боснић, који је неколико година играо за Каћане, и средњи бек Здравко Драгољевић.

Каћани 10. октобра крећу у надметање у Б Суперлиги, а у првом колу играју са Смедеревом.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести