Рукометаши Србије и Аустрије играју контролну утакмицу (19)

Рукометаши Србије вечерас од 19 часова против Аустријанаца имаће прилику да осете терен у Грацу, где ће играти на Европском првенству 2020. године у групи са селекцијама Белорусије, Црне Горе и Хрватске.
ЕХФ/ Урош Хочевар/ Владимир Цупара
Фото: ЕХФ/ Урош Хочевар/ Владимир Цупара

Потом два дана касније, у недељу од 17.30 одмериће снаге са Словенијом у Марибору. Изабраници Ненада Перуничића одрадили су пет тренинга у СЦ Ковилово пред два контролна меча.

– Ти дуели послужиће нам да видимо где смо после четверомесечне паузе. Аустрија и Словенија су добре репрезентације. Резултат нам није у првом плану, већ уигравање за оно што следи на Европском првенству. Добро ће нам послужити да се подсетимо неких акција, али и дружимо и градимо тим за оно што нас чека – рекао је повратник у репрезентацију Србије голман Владимир Цупара.

Ово ће бити последња шанса српских рукометаша пред почетак завршних припрема за ЕП, које су почиње 9. јануара наредне године у Аустрији.

– На нама је да се добро спремимо и покушамо да направимо искорак у односу на претходна такмичења. Прогнозирати било шта је незахвално, када год сам покушавао, нисам погађао – рекао је голман мађарског Веспрема.

Аустрија, потом и Словенија су ривали по мери у овом тренутку.

– Биће то добра провера у сваком случају, као и прилика да пробамо неке ствари које смо раније играли, али и сада увежбавали на тренинзима. Повреде нам донекле отежавају ваљано уигравање, пошто са нама нису Пушица и Мошић. Очекујем да у обе утакмице испунимо селекторорва очекивања и да са две победе окончамо овај део припрема у оквиру ЕХФ недеље – нада се Цупара.       

Ј. Г. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести