Сеха лигa: Веспрем лагано до победе

Према очекивању рукометаши Веспрем нису имали већих проблема да победе домаћу Војводину у првом мечу четвртфинала регионалног такмичења и да направе велики корак ка завшном турниру четири најбоље екипе у Сеха лиги.
Сеха лига
Фото: Сеха лига

Реванш меч је 14.марта у Веспрему. Давид Дејвис и његови момци су показали што их сматрају за једну од најбољих европских екипа и једног од главних кандидата за освајање Лиге шампиона. Имајући у виду разлику у квалитету српског и мађарског шампиона, публика која је дошла у СЦ Слана бара могла је да ужива у потезима и квалитетној игри гостију, али и да буде задовољна колики и какав су отпор пружили изабраници Бориса Ројевића, држећи се храбро против спортског гиганта.

Првих 15-ак минута рукометаши Војводине показали су превелик респект према ривалу, што је Веспрем искористио и дошао до вођства 6:1. Мађари су потврдили да се ради о скупу квалитетних играча, где је наш репрезентативац Владимир Цупара одбранама још више обесхрабривао Новосађане. Гостујућа одбрана 6-0 била је изузетно бочно покретљива, терајући тако домаће играче на исхитрене шутеве, док су у нападу се брзо трансформисали чиме су у Војводининој одбрани стварали вишак по широким позицијама и лако постизали голове.


Дејвис: Спреман сам да саслушам предлог

Шеф стручног штаба мађарског шампиона Веспрема, Давид Дејвис, у српским рукометним круговима важи за једног од кандидата за селектора репрезентације Србије, пошто је то место од пре месец дана остало упражњено после оставке Ненада Перуничића. Гостовање Веспрема у Новом Саду, била је прилика да проверимо из прве руке колико су истините спекулације.

– Бићу крајње искрен, разговарао сам са председником Рукометног савеза Србије Божидаром Ђурковићем. Том приликом ми је предочио њихове жеље, али ми је такође рекао да поред мене има још неколико кандидата и да ће са свима обавити разговор – рекао је Давид.

На питање да ли је спреман да преузме српски национални тим он је рекао:

– Увек сам спреман да саслушам сваки предлог, да размислим и потом одлучим шта је најбоље – остао је загонетан шпански стручњак.


Новосађани су то понекад успевали да затворе, али је тада до изражаја долазио снажни пивот Благотиншек, спроводећи лако лопту у мрежу Веркића. Трудили су се рукометаши Војводине да се носе са знатно квалитетнијим ривалом, велику помоћ су имали и од голмана Светислава Веркића, али 12 са промашених шутева и пет техничких грешака  не би успели да остваре повољнији резултат. Покушавао је тренер Ројевић изменама да поправи ситуацију на терену, али су Новосађани једино стигли до два гола заостатка. Имали су неколико пута прилику да смање потпуно заостатак, али их је Владимир Цупара у томе осујетио.

Као и у првом полувремену и у наставку сусрета, тренер Дејвис је ротирао свој тим одржавајуcћи играче свежим, а истовремено није дозволио Војводини да смањи предност. Практично играли су колико је било потребно за лагану победу. Најближе што су стигли било је 21:23. Могао је домаћин на десет минута до краја да дође на само гол заостатка, али је Секељи на голу ухватио зицер Бранка Томића. 

Уследио је одговор искусних играча Веспрема који су поново отишли на плус пет и ту предност одржавали до краја сусрета.

Ј. Галић

Војводина – Веспрем 26:31 (10:15)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 850, судије: Металари и Николовски (Македонија), седмерци: Војводина 10 (8), Веспрем 3 (3), искључења: Војводина 10, Вепрем 12 минта.

ВОЈВОДИНА: Овчина 2, Милић, Мирковић, Прибак 3, Медурић, Стојковић 9 (5), Арсенић (3 одбране), Ратковић 2, Продановић, Томић 1, Станковић, Николић 4, Веркић 1 (9 одбрана), Грозданић 3 (3), Вучковић, Сретеновић 1.

ВЕСПРЕМ: Манасков, Јахиа 1, Секељи (8 добрана, 2 седмерца), Фереира, Цупара (9 одбрана), Гајић 5 (3), Нилсон 4, Пачковски 1, Маргуч 1, Шмидт 6, Штрлек 6, Терзић, Благотиншек 4, Ненадић 1, Мачковшек  1, Лекаи 1.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести