ТВ ТУРНИР ШАМПИОНА Васкрсла Воша до трећег места (Фото)

Нема краја изненађењима на међународном рукометном ТВ турниру шампиона у Добоју.
Дејан Милосављевић
Фото: Дејан Милосављевић

 (Од нашег специјалног извештача)

Највеће заслуге за то свакако припадају рукометашима Војводине, који су на опште изненађење и одушевљење публике, освојили треће место,  пошто су најпре савладали Цеље и Загреб, а у одлучујућем мечу за пласман и француски Монпеље. Изабраници Бориса Ројевића победили су тек у трећој серији од по пет седмераца (пуцано по 13 седмераца), где је у јунака сусрета израстао голман Андреј Трнавац зауставивши чак два пута шутеве Скубеа и Портеа. С друге стране, његов колега из Монпељеа Болсингер је спречио шутеве, до тада непогрешивог пеналџије, Стефана Сунајка и Рогана, тако да је Војводина заиграла победнички плес.

Фото: Дејан Милосављевић


Трофеј Барселони

Рукометаши Барселоне освојили су Трофеј добојског турнира. Они су у финалу победили Ал Ахли 37:31.

У осталим сусретима за пласман постигнути су следећи резултати - за 3. место: Монпеље - Војводина 39:40, за 5. место: Пелистер - Загреб 24:26, за 7. место: Слога - Цеље 27:42.


Фото: Дејан Милосављевић

Војводина и Монпеље одиграли су невероватну и чудесну утакмицу, са два дијаметрално супротна полувремена. Прво је било у потпуности у знаку Француза, а друго шампиона Србије. Стомачни вирус прилично је пореметио шесторицу новосадских играча, док Оцвирк и Пешић нису били ни у записнику. То је прилично утицало на састав и расположење Војводининих рукометаша, па њихов учинак у првих 30 минута није био ни близу оном у дуелима са Цељем и Загребом, који су иначе оставили велике последице на њихову свежину. Тренер Ројевић је био приморан да мења и комбинује играче како би их што више растеретио како би пружили игру бар приближно достојну утакмице за 3. место. 

Фото: Дејан Милосављевић

Рукометаши Војводине су се борили, с времена на време су успевали да парирају Французима, али им то није помогло да минут пре одласка на одмор заостају седам голова разлике (10:17) за учесником Лиге шампиона. 

Фото: Дејан Милосављевић

Друго полувреме је донело нову причу и другачији наступ, где су тимови заменили улоге. Новосађани су заиграли много смелије, борбеније и живље, да би у 36. минуту Сунајко смањио на два гола заостатка (17:19). А када је Томић Миленковићу бацио цепелин и овај ефектно погодио мрежу Монпељеа, публика се дигла на ноге и аплаузом их наградила. То је дало крила и Милићу, који је са три узастопна гола преокренуо резултат у корист Војводине (21:20) у 43. минуту, а "прорадио" је и голман Фран Лучин. Није ишло ни тада све као по лоју, јер се повредио Азиз, Војводиа је остала и без другог левог бека. То је још више збило редове Новосађана, па су Пуховски и Томић у тандему диктирали темпо. Таква игра натерала је Французе да греше, у игру је поново ушла њихова прва седморка, која није могла да заустави заукале српске шампионе, ношена бучном босанском публиком.

Фото: Дејан Милосављевић

Последњих 15-ак минута водила се жестока борба, Сунајко је био сигуран са линије седам метара, Милић с позиције десног бека, а у листу стрелаца се уписао и Рађеновић, док је у одбрани прштало насве стране и онемогућавало Монпељеове нападаче да приђу Војводинином голу. На напету завршницу тачку је ставио Миленковић када је поравнао резултат и утакмицу увео у пенал серији, односно рулет завршницу, у којој су Новосађани изашли као победници.

Монпеље - Војводина 39:40 (29:29, 17:12)

ДОБОЈ: Стадион спортских игара, гледалаца: 2500, судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Железник), седмерци: Монпеље 3(2), Војводина 7 (6 ), искључења: Монпеље 10, Војводина 8 минута.

МОНПЕЉЕ: Мартин, Симоне 4 (0+2), Виљеминот 6(1+3), Бертие 4, Палас 3(1), Болсингер (5 одбрана, 1 седмерца), Хешам 4(0+3), Лене, Скубе 1(0+1), Конан 1, Корнет, Дубоис 1, Монте 6, Порте 5, Десбоне(6 одбрана), Наћиновић. 

ВОЈВОДИНА: Лучин 1 (7 одбрана), Воркапић 4(1+3), Милић 4, Вуковљак, Азиз 1, Трнавац (3 седмерца), Миленковић 3, Сунајко 10 (5+1), Рађеновић 2, Пешић 1, Ђ. Драшко, Томић 5 (0+3), Боројевић, Роган 2 (0+1), Голубовић, Пуховски 4 (0+3) Шуиреф.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести