БРАВО МАЈСТОРЕ Преокрет Ђоковића против Рубљова за ново финале Мастерса у Паризу

ПАРИЗ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Паризу, пошто је вечерас савладао Руса Андреја Рубљова 5:7, 7:6 (7:3), 7:5. Ђоковић је одмах на старту меча направио брејк, али је Рубљов одмах узвратио и потом још једним завршио сет.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Michel Euler)

У другом сету Ђоковић је пропуштао брејк лопте, па је одлучио тај-брејк, где је српски тенисер био бољи и изједначио.

У одлучујећем сету опет није искористио прве две брејк лопте, али јесте кад је било најпотребније у финишу сета, за победу и 5:1 у међусобном скору.

Ђоковић ће у финалу, за седму титулу, играти сутра против Григора Димитрова, који је претходно савладао Стефаноса Циципаса 2:1. Мастерс у Паризу игра се за наградни фод од 5.779.335 евра.

Фото: Танјуг (AP Photo/Michel Euler)
Ђоковић: Рубљов ме је "давио као змија жабу", али заслужио сам победу

Мало боље сам дисао данас, то је пресудило. Имао сам мало више времена да ударим лопту, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после победе против Руса Андреја Рубљова (2:1) у полуфиналу Мастерса у Паризу.

Ђоковић је девети пут у финалу овог турнира и  сутра ће против Григора Димитрова играти за седму титулу, рекордну, укупно 40. на Мастерсима.

"Рубљов ме је "давио као змија жабу".  Знао сам да има велики квалитет, играо је заиста фантастично, не верујем да је икад био бољи. Мучио сам се на почетку, а онда је потом било боље, што је било пресудно да освојим други сет. У трећем сету сам имао шансе, он је имао добре шансе да се врати, доживео је несрећну дуплу грешку, али мислим да сам заслужио да прођем даље", рекао је Ђоковић.

Он је додао да је веома поносан што је до финала стигао кроз тешке мечеве.

"Јако сам се лоше осећао у протекла три дана, нашао сам начин да пронађем снагу. Не треба се предавати, веровао сам да могу да се вратим надам се да ће све бити у реду сутра у финалу", поручио је Ђоковић.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести