Ђоковић експресно преко Штруфа до полуфинала Синсинатија

Новак Ђоковић се пласирао у полуфинале Синсинати Мастерса изузетно убедљивом победом над Немце Јан-Ленардом Штруфом.
Novak Đoković na turniru u Sinsinatiju Foto: SK1/skrinšot
Фото: Новак Ђоковић на турниру у Синсинатију Фото: СК1/скриншот

Ђоковић је Штруфа победио за сат времена – 6:3, 6:1.

Ово је била четврта победа у каријери Србина над Немцем, уједно и најубедљивија, којом је остао непобеђен у 2020. години са учинком од 21 победе у низу.

У полуфиналу Синсинати Мастерса, које је на програму у четвртак, састаће се са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом, који је у веома драматичном мечу савладао Руса Данила Медведева.

Српски тенисер је уједно изједначио учинак из прошле године, када је на Синсинати Мастерсу дошао до полуфинала, те ће од сада сваком наредном победом моћи и да заради нове АТП бодове.

Фото: Новак Ђоковић на турниру у Синсинатију Фото: СК1/скриншот

 

Захваљујући грешкама Ђоковића из форхенда, Штруф је повео 15:30. Ипак, одлично је играо Србин и када је Немац нападао, па је добио први гем. Штруф је прилично лако дошао до наредног гема, пошто су му одлични сервиси омогућавали да брзо осваја поене. Недостајао је Ђоковићу први сервис, морао је да заради поене. Међутим, ни то није био проблем, па је први тенисер света повео 2:1. Није Штруф погађао први сервис, што је у четвртом гему искористио Ђоковић. Није немачки тенисер имао одговор на ударце првог играча света у разменама, па је Србин искористио прву брејк лопту за 3:1. Иако је поново први поен на свој сервис препустио ривалу, Новак је врло лако потврдио брејк 4:1. У наставку су обојица била сигурна када су убацивали лоптицу у игру, па је Ђоковић дошао до првог сета са 6:3. Ђоковић је рутински дошао до првог сета.

Новак је на почетку другог сета дошао до брејк лопте. Покушавао је да се одупре Штруф, али је посустао у тренутку када је Новак имао трећу брејк лопту. Србин је потом рутински потврдио брејк за 2:0. Немачки тенисер је правио све више грешака на сервису, па је Ђоковић лако дошао до нове три брејк лопте. Штруф је успео да сачува две, али последњу није - 3:0. Новак је поново био доминантан у свом сервис гему за 4:0. Све мање стрпљења је имао Штруф, правио је дупле грешке при сервису, а због 'лансирања' лоптице ван терена кажњен је одузимањем поена, па је Ђоковић лако дошао до новог брејка и 5:0. Опустио се Новак, па је у последњем гему Немац дошао до првих брејк шанси. Поклањао му је Ђоковић грешкама поене, па је Штруф освојио први гем у другом сету. Већ у наредном гему је први тенисер света дошао до победе, новим брејком.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести