Ђоковић новим преокретом до титуле у Синсинатију

Новак Ђоковић освојио је титулу на "Синсинати" Мастерсу, пошто је у финалу победио Милоша Раонића са 1:6, 6:3, 6:4. То је његов 35. Мастерс трофеј, чиме се изједначио са Рафаелом Надалом.
djokovic1
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Franklin II)

Ово му је и друга титула на овом турниру, што значи да је Новак дуплирао тзв. Златни Мастерс. То значи да је сваки Мастерс освојио бар по два пута. Новак је сада једини човек који је све Мастерс турнире освајао макар два пута, а укупно у каријери има 80 трофеја.

Ђоковић сада има скор 11-0 са Раонићем, који остаје на осам титула – било је то његово четврто изгубљено Мастерс финале, три од Новака и једно од Надала.

После трочасовне борбе са Баутистом, Ђоковић је изашао на терен у финалу без енергије. Невероватно лако Канађанин је стигао до вођства од 1:0 у сетовима. После рутинског првог гема на свом сервису, Раонић је припретио одмах на противниковом и пропустио једну брејк шансу. Поново је сигурно сервирао у свом гему, да би у 4. успео да се исправи, дође до две брејк лопте и искористи прву.Рутински га је потврдио у наредном гему, да би у 6. стигао до новог, који му је практично и донео предност против Ђоковића после само пола сата игре. Српски играч је имао у неколико наврата болне гримасе, вероватно због непријатности у пределу у врата. Имао је доста неизнуђених, али и четири дупле грешке, док први сервис није функционисао (48%). Са друге стране, Раонић је имао много боље проценте, имао три аса, те се није суочавао са брејк лоптама.

Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Ђоковић је у другом сету деловао много сигурније. Почетак овог дела игре није био нарочито узбудљив, све до шестог гема, када је Новак стигао до прве брејк лопте после чак сат времена игре. Одмах ју је искористио и направио велики корак ка изједначењу у сетовима. До тога је и дошао и то без већих проблема после 43 минута изједначио резултат и увео дуел у трећи одлучујући сет.

Раонић је у трећи сет ушао врло добро, баш као и у први и већ у другом гему стигао до брејка. Уследио је експресан одговор Ђоковића, који је прво рибрејковао ривала без изгубљеног поена, потом рутински сервирао, а затим још једанпут одузео сервис Канађанину. Од тога Раонић није могао да се опорави. Био је близу у десетом гему, када је Новак сервирао за меч. Није могло без драме, у гему у којем је Новак сервирао за меч повео је 30-0 и чинило се да је крај близу Међутим, недовољно добар дроп шот, затим олака грешка бекхендом Новак, а онда и изванредна бекхенд паралела Раонића – брејк лопта. Уследила је размена у којој је Раонић закуцао форхенд у мрежу, а онда још једна јако дуга размена у којој је Новак испустио иницијативу, али на крају је ипак освојио поен. Окренуо се ка људима у својој ложи: "Фрка, батице, фрка". Прву меч лопту је реализовао и дошао до трећег трофеја ове године у три турнира, после Аустралијан опена и Дубаија.

Пред Новаком су сада изазови на УС опену, а први меч ће играти у ноћи између понедељка и уторка, када ће се састати са Дамиром Џумхуром.

Раонић: Новаче, 23 победе заредом? Ја сам срећан и са три

Канадски тенисер Милош Раонић говорио је о финалу Синсинатија и том приликом честитао Новаку Ђоковићу на титули.

"Честитам Новаку и његовом тиму. Сјајна недеља, за сада и одлична година. Колико је тренутно, 23. од почетка године? Ја када почнем са 3-0 годину ја сам срећан. Хвала мојим момцима што су увек са мном, који ме подржавају и прате. Сјајно је имати тенис након дуге паузе. Одлично је што се уопште спорт враћа", рекао је Раонић.

Раонић је говорио и о неким вантениским темама.

"Желим све најбоље људима који су угрожени широм света. На крају желим да кажем ово. Тешких неколико месеци, али ја чврсто верујем да смо срећни у Канади што свака особа која се шета улицом може да буде безбедна. Надам се да ће бити озбиљних промена и у Америци. И да ће сви људи, мушкарци, жене и деца моћи да се осећају сигурно у својим заједницама. То је важније од била чега другог. Важно је да о томе мислимо и да верујемо правим људима и да направимо промену", додао је он.

Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Franklin II)

Ђоковић: Захвалан сам што сам овде и што сам освајао овај турнир

Српски тенисер Новак Ђоковић говорио је после освајања Синсинати Мастерса у Њујорку.

"Мучио сам се са физичком снагом, али сам успео да се снађем. Нисам имао много времена да се опоравим од синоћ. У првом сету је он играо сјајно, ја сам правио грешке. Увек је тешко играти против њега, он је један од најбољих сервера на Туру. Имате притиска, зато што улази на ритерн и напада. Било је густо и до последњег поена није било јасно ко ће победити", рекао је Ђоковић.

Новак је захвалан што је имао прилику да се такмичи и освоји други трофеј на овом турниру, после оног 2018. године.

"Недостајали сте нам пре свега. Надам се да сте уживали бар преко ТВ-а. Ми смо захвални што имамо прилику да се такмичимо, захвалан сам што сам овде и што сам освајао овај турнир. Бетон ми је омиљена подлога. Врло су чудни услови, али ми то прихватамо и морамо да се навикнемо. Сви покушавају да овај турнир буде организован, безбедан и да сви могу да се такмиче."

На крају, Ђоковић се обратио гледаоцима и на српском.

"Одлична недеља када се заврши са трофејом. Имао сам доста потешкоћа јуче, био сам јако близу да изгубим меч од Баутисте, мало времен за опоравак... У првом сету сам био доста спор. После сам се пробудио, разбудио, боље кретао, сервирао, тако да је ово изврсна недеља и припрема за УС опен", закључио је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести