Раонић преко Циципаса до финала Синсинатија

Канадски тенисер Милош Раонић пласирао се у финале Синсинати Мастерса победом над Стефаносом Циципасом са 2:0 у сетовима, по сетовима 7:6(5), 6:3.
raonic
Фото: AP Photo/Frank Franklin II) (

Велика борба је виђена у првом сету, који је морао да се реши у тај-брејку. Обојица су од самог старта ставили свима до знања да много игре у пољу неће бити, већ ће се све решавати после сервиса или евентуално једног или два ударца после тога. Раонић је први сет увео у тај-брејк, у којем је, такође, било велике борбе. Очекивано, једна лоптица је одлучила победника првог дела игре. Канађанин је направио мини-брејк, који му је донео и сет после сат и пет минута игре, 7:6(5).

Након сигурног уводног гема Раонића, Циципас се у свом доста мучио. Имао је Канађанин зицер на 0:30, било је изједначења (40:40), али је Грк некако "преживео". Ипак, ако је у првом сервис гему успео да се извуче, у другом није. Прво је направио фоот фаулт, да би затим и Раонић са неколико одличних форхенда или погађао винер или терао Грка на грешку. На крају гема је имао и мало среће, што је све резултирало круцијалним брејком за Канађанина. До краја сусрета обојица су сигурно решавали гемове на свој сервис, што је одговарало Раонићу, који се тако пласирао у финале Синсинати Мастерса.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести