Ђоковић после драме у финалу Синсинатија, ривал Раонић

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Синсинатија победом против Роберта Баутисте-Агута након преокрета и три одиграна сета. На крају је Ђоковић славио резултатом 4:6, 6:4, 7:6.
djokovic
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Franklin II)

Ђоковић је Агута савладао први пут на бетону још од 2015. и у суботу ће имати прилику да се бори за 35. Мастерс, а 80. Титулу у каријери. Противник ће му бити Милош Раонић, који је нешто раније елиминисао Стефаноса Циципаса са 2:0. Уколико победи Раонића, постаће први играч који је бар два пута освајао титулу на свим Мастерс 1000 турнирима.

Први је до брејка у првом сету дошао Баутиста-Агут, али је Ђоковић одмах узвратио истом мером. Када је Шпанац направио нови брејк, са друге стране мреже није било одговора. Баутиста-Агут играо је борбено, прецизно, стрпљиво и уз то је користио све Новакове грешке. На крају је узео први сет резултатом 6:4, након 42 минута борбе. Ђоковића је уз то мучио и врат и нека врста стомачног бола. Попио је лекове, имао медицински тајм-аут и добијао кратке масаже све време током другог сета.

Мало је пао проценат сервиса код Баутисте-Агута у другом сету, Ђоковић је успео да дође до брејка, а онда и да исти потврди и да одолева све до 4:2 када је Баутиста-Агут успео да врати брејк. Ђоковић је у осмом гему деловао уморно и деконцентрисано и Шпанац се у потпуности вратио у сет. При резултату 5:4 за Ђоковића, направљена је петоминутна пауза јер је почела да пада киша и морао је да буде затворен кров. Чини се да је Ђоковићу пријала та мини пауза више него Баутисти-Агуту и Новак је успео да уведе меч у трећи сет освојивши други резултатом 6:4.

Након отварања трећег сета, Баутиста-Агут је тај који је први дошао до брејка након велике борбе и најдужег гема у већ дугом и тешком мечу за оба играча. Играо се брејк за брејк, па брејк предности до кога је Ђоковић дошао иако је био видно уморан. Имао је прилику Ђоковић да новим брејком заврши посао, али Баутиста-Агут се није дао иако је и њега стизао напор. Натерао је Ђоковића да сервира за победу, дошао је до три везане брејк лопте и апсолутно окренуо ствари у своју корист. Од 2:5 дошао је до прилике да сервира за меч. О чврстим живцима говори и то да је у том гему одсервирао тек други ас у мечу, али Новак је дошао до брејк лопте и увео све у тајбрејк у коме су се низале грешке шпанског играча и показала се још једном ментална снага Новака Ђоковића.

Финале је на програму у суботу од 19 часова.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести