ЂОКОВИЋ ТРИЈУМФОВАО У ПРВОМ КОЛУ УС Опена "Почистио" Француза и вратио се на прво место АТП листе

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у 2. коло УС Опена, пошто је доминантно победио Француза Александра Милера резултатом 6:0, 6:2, 6:3 - после 96 минута игре.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Jason DeCrow

Ђоковић се овим тријумфом вратио и на прво место АТП листе с обзиром на то да није бранио ниједан бод у Њујорку, те да је разлика између њега и актуелног шампиона УС Опена Карлоса Алакараза била само 20 поена.

Новак ће тако за две недеље осванути на првој позицији, док ће за два дана играти дуел против Шпанца Бернабеа Запате Мираљеса против ког се никада до сада није састајао.

Ђоковић је буквално прегазио Милера, иначе 84. тенисера света који иза себе има тешку здравствену причу. Србин је изгледао тако набријан да се чинило да је хтео што пре да заврши овај сусрет који је почео два сата касније од планираног.

Није Франзуз знао шта га је снашло. Тек понекад је освајао поене у пвом сету који је трајао само 23 минута - и у ком је Ђоковић узео три брејка и добио га са нулом.

Повео је Ноле и 2:0 на почетку ругиг сета, да би Милер коначно узео први гем. Наравно, добио је овације за то као да је освојио сет.

Ђоковић је недуго затим узео још једном сервис ривалу и стигао до 4:1, да би уследио неочекиван пад у 6. гему другог сета у ком је Милер сада узе брејк.

Само накратко је био у налету, јер је уследио рибрејк и потврда другог сета од стране Ђоковића који је посао завршио за сат времена - 6:2.

Много боља игра Милера виђена је на старту трећег сета, добио је прва два гема на свој сервис са нулом и повео је са 2:1. Потим је намучио Новака, отишао у разлику, а онда још једном с нулом освојио гем.

Кључни тренутак десио се у 7. гему, када је Милер после дупле сервис грешке дозволио Ђоковићу прилику за брејк. Овај је схватио да је идеалан тренутак за крај, сачекао је грешку ривала, освојио поен и на крају дошао до тријумфа.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести