Ђоковић у децембру имао корону и зато је добио изузеће

МЕЛБУРН: Тениска звезда Новак Ђоковић имао је изузетак од вакцинације за улазак у Аустралију због недавно прележане инфекције коронавирусом, наводе његови адвокати у судским документима.
novak djokovic
Фото: Tanjug (video arhiva)

"Датум првог позитивног ковид ПЦР теста забележен је 16. децембра 2021. године", рекли су адвокати, преноси Би-Би-Си.

Ђоковићу је одбијен улазак у Аустралију након што је ове недеље слетео у Мелбурн да игра на Аустралијан опену, он се тренутно налази у имиграционом притвору и чека судско саслушање заказано за понедељак.

Ђоковићу, који је рекао да се противи вакцинацији, одобрено је медицинско изузеће да игра на турниру у одлуци која је разбеснела многе Аустралијанце.

Испред хотела Срби пружају подршку Новаку

МЕЛБУРН: Испред хотела у Мелбурну у којем се у карантину налази Новак Ђоковић долазе Срби како би му пружили подршку.

На друштвеним мрежама објављени су снимци на којима се виде окупљени који држе наше заставе, певају патриотске песме и узвикују подршке пароле Новаку.

Новакови навијачи каче бројне снимке на Инстаграму и другим друштвеним мрежама са лица места, испред хотела Риџис где се Ђоковић тренутно налази, у ишчекивању коначне одлуке у понедељак о томе да ли ће му бити дозвољено да се такмичи.

Џими Конорс организаторима АО: Борите се за најбољег на свету

МЕЛБУРН: Легендарни амерички тенисер Џими Конорс подржао је Новака Ђоковића и позвао је организаторе Аустралијан опена да тестирају српског играча на коронавирус и да, уколико тест буде негативан, добије дозволу да игра.

"Немојте да упропастите Аустралијан опен без најбољег играча. Освојио је турнир девет пута. Новак је увек био лојалан вашем турниру. Борите се за њега", написао је Џими Конорс на друштвеним мрежама, шампион турнира у Мелбурну 1974. године.

 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести