Регионална А2 лига: Пораз Војводине у Крагујевцу

Ватерполисти Војводине изгубили су на гостовању од Радничког у другом колу Триглав регионалне А2 лиге резултатом 12:9.
Uros Maric
Фото: Урош Марић, фото: Дневник

Новосађани су доживели први пораз, пошто су на почетку сезоне, после неизвесне завршнице, славили над Земуном. Сада су ученици тренера Дарка Билића имали знатно тежи задатак у Крагујевцу јер су играли са екипом која је један од кандидата за пласман у виши А1 ранг.

После лоше прве две четвртине у којој нису могли против чврсте одбране домаћина о чему сведоче само два гола (7:2), ватерполисти Војводине успели су у наставку да се врате у меч. Имали су средином последње деонице само гол заостатка, али нису смогли снаге да до краја парирају домаћину. Раднички је брзо стигао до осетнијег вођства и првих осам минута завршио је са 4:1, а у Воши је прецизан био само Урош Марић. Серија Крагујевчана од 3:0 значила је и плус пет на полувремену – 7:2. Разбудили су се после паузе Новосађани и трећу четвртину добили су 4:1. Чинило се да је Војводина спремна да меч уведе у егал, јер ју је Максимовић са два гола довео на минус један – 9:8 и када је требало да се помрсе рачуни домаћину, гости су стали. Максимовић је још једном био прецизан, али су Крагујевчани преко Јанковића и Тохоља ставили тачку на меч. Шансу да дође до другог тријумфа Војводина ће имати следеће суботе када дочекује Триглав. 

К. Бугарски  

РадничкиВојводина 12:9 (4:1, 3:1, 1:4, 4:3)

КРАГУЈЕВАЦ: СЦ Парк, гледалаца: 200, судије: Раковић, Раковић Крстоношић (Србија). Играч више: Раднички 11 (2), Војводина 8 (1). Петерци: Раднички 3 (2), Војводина 1 (1).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 1, Станојевић, Јанковић 3, Тохољ 1, Фролоу 1, Лобов 1, Гиљоме 1, Панић, Радованлија, Лукић 4, Томашевић, Тодоровски, Пљеванчић. Тренер: Стевановић.

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Марић Н, Максимовић 4, Маринковић, Вујковић, Муришић, Прекогачић 1, Ћатовић 2, Тубић, Стојчић 1, Боловић, Тртовић, Попадић, Марић У. 1. Тренер: Билић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести