Регионална А2 лига ватерполиста: Војводина гостује Радничком

После тесне победе на почетку Триглав регионалне А2 лиге против Земуна, ватерполисте Војводине сутра (28. септембра) очекује гостовање екипи Радничког.
Marko Tubic _RHA
Фото: Марко Тубић, фото: Дневник (Р. Хаџић)

Новосађани ће бити на великом испиту у Крагујевцу, јер су Шумадинци озбиљан кандидат за одлазак у виши А1 ранг. Изабраници тренера Дарка Билић су на домаћем базену успели да упишу прве бодове, али је сада пред њима доста тежи задатак. Земун је у Новом Саду поражен минималном разликом – 9:8. Губила је Воша на почетку последње четвртине 7:6, али је са три гола у низу преокренула на 9:7. Још једним поготком гости су на три минута до краја унели неизвесност у завршници, али су, на срећу, црвено–белих, мреже мировале до последњег судијског звиждука и бодови су остали на Сланој бари.

– Победи се у зубе не гледа и најважније је да смо добили Земун на почетку лиге, поготово што нам бодови важе и за домаће првенство. Нисмо још увек уиграни, али се надам да ћемо из меча у меч изгледати све боље. Имамо доста појачања и они морају још да се уклопе у наш систем рада – прокоментарисао је Марко Тубић.

Првотимац Војводине је свестан колики изазов чека његову екипу у Крагујевцу. 

– По мени је Раднички фаворит за пласман у А1 лигу. Мислим да нам је ово најтеже гостовање у сезони, а значајно је што се и против њих бодови преносе у Суперлигу. Оно што морамо да поправимо у односу на први меч јесте дисциплина, одбрану треба да дигнемо на виши ниво и да контролишемо изгубљене лопте. Ако то испоштујемо можемо да играмо с Радничким – поручио је Марко Тубић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести