ВК ВОЈВОДИНА Без обећања, базен огледало рада

Нови лист је окренуо Ватерполо клуб Војводина и по свему судећи предстојећа сезона показаће и резултате великог рада управе колектива са Слане баре.
vk vojvodina
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Представили су Новосађани на конференцији у Медија центру у СПЕНС–у циљеве и амбиције за нову такмичарску годину у којој је црвено–бели састав у играчком кадру претрпео доста промена. Дошло је седам нових играча, од којих су четворица већ носила капицу Воше. Екипа је спремна за почетак надметања у Триглав регионалној А2 лиги која почиње сутра када у Нови Сад стиже Земун.

– С обзиром на промене у саставу, мислим да ће овом тиму бити потребно још мало времена за уигравање, како би се склопиле све коцкице. Показатељ за то је био и турнир у Сарајеву, где смо били други и играли смо са Приморцем и ПОШК–ом. То је била генерална проба. Неким стварима могу да будем задовољан, а с много тога и не. Показали смо неке слабости и на нама је да то исправимо што пре – истакао је тренер Војводине Дарко Билић.

Према његовим речима екипа је попуњена на свим позицијама можда боље него прошле године.

– Неке изостанке ћемо надокнадити тимском игром и већим залагањем и само тако можемо да идемо корак напред у односу на прошлу сезону. Ту првенствено мислим на Регионалну А1 лигу. Тренутно бих у А2 рангу можда дао предност Радничком и Соларису, а остале екипе мислим да су пођеднаког квалитета. За улазак у А1 лигу треба доста ствари да се поклопи, да будемо здрави најпре.

Капитен Мирел Ћатовић похвалио је управу која је радила на томе да реши финансијску ситуацију и да направи респектабилну екипу.

– Сматрам да ћемо због тога моћи свима да се супротставимо. Нећемо обећавати ништа, показаћемо све у базену. Са ових седам појачања сигурно смо јачи него прошле сезоне, али потребно је времена да се уиграмо. Предност у свему је што су четворица већ играла за овај клуб и познајемо се. Верујем да ћемо како сезона буде одмицала бити све бољи – поручио је Ћатовић. 


Јуниорке бране дуплу круну

И женска селекција Војводине најавила је циљеве за сезону, која је иначе почела протеклог викенда и Новосађанке су у регионалној Дунав лиги оствариле два ремија и пораз.

– Наравно да ћемо учинити све да јуниорке Војводине одбране титулу првака државе и Куп Србије. Наш А тим иначе чине јуниорке и прошле године смо први пут играле регионалну Дунав лигу, која је битна за напредак младих девојака и кроз њу је и дошао резултат на домаћој сцени. Поред успеха у јуниорској конкуренцији, потрудићемо се да достигнемо фајнал–сикс Дунав лиге и што бољи пласман у сениорској категорији – поручила је Слађана Дрезгић, тренер Женског ватерполо клуба Војводина. 


Управо један од повратника у црвено–белу капицу је и Милош Максимовић.

– Задовољан сам што сам поново у Војводини, овог пута у много бољим околностима него пре. Оно што је пресудило да се вратим је што је овај клуб коначно одлучио да крене напред. Заједно ћемо покушати да испунимо зацртане циљеве – истакао је Максимовић.

Од раније је познато да је Војводина у тешкој финансијској ситуацији која само отежава њено функционисање, а нова управа чини све како би се стање довело у нормалу.

– Уз велики напор свих запослених успели смо полако да решавамо проблеме. Ништа не би заиста било могуће без највеће помоћи коју смо добили од Града Новог Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем – рекао је генерални директор Војводине Марко Ћук.

Он је и открио које циљеве је управа поставила пред играче за ову сезону.

– У Регионалној лиги покушаћемо да се пласирамо међу прва три тима, што би био значајан помак у односу на претходну годину, а уколико нам се укаже прилика можда дођемо и у ситуацију да се боримо за виши ранг, А1 лигу. У домаћој Суперлиги и Купу Србије тежићемо да уђемо у прве четири екипе, што би, такође, био корак напред – поручио је Марко Ћук.

 К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести