Управа ВК Војводина обелоданила тешко материјално стање

Конференцију за медије пред дерби са Партизаном генерални директор Војводине Марко Ћук искористио је да обавести јавност да се клуб налази у тешкој финансијској ситуацији.
marko cuk, dnevnik fbakic
Фото: Марко Ћук, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Запослени у клубу и играчи нису у дужем временском периоду добијали новчане накнаде. Управа покушава да пронађе начин да се та потраживања испуне колико је то у овом тренутку могуће. То чинимо уз пар пријатеља који стоје иза нас и Града Новог Сада, који улаже максималне напоре да ухватимо корак са потраживањима. Још увек тражимо неког јачег спонзора који би стао иза клуба са традицијом дужом од 80 година. Позвао бих и обавестио све људе добре воље да су добродошли уколико желе на неки начин да помогну. Наша врата су отворена за било који вид сарадње“, пручио је Ћук.

На питање колико ће оваква ситуација утицати на то да се задржи окосница тима, Ћук је одговорио:

„Стратегија управе за наредни период је да се максимално ослонимо на децу из наше школе. Направио се мали јаз и у једно две генерације нисмо успели да избацимо играче за први тим и то нам представља доста велики проблем у конструкцији екипе за следећу сезону. Већина играча би требало да остане, наравно, уколико будемо имали довољно финансијских средстава да их задржимо. Из ове перспективе, мислим да ћемо толико моћи“, казао је Марко Ћук.  

К. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести