РЕГИОНАЛНА ЛИГА ВАТЕРПОЛИСТА Други тријумф Воше

НОВИ САД: Ватерполисти Војводине забележили су победу над Триглавом у трећем колу Регионалне А2 лиге, али знатно теже него што се очекивало - 14:8 (4:5, 3:1, 2:1, 5:1).
1
Фото: Дневник/ В. Фифа

Новосађани нису блистали у дуелу с једним од најслабијих састава у лиги, који их је поштено намучио и тек су у последњој четвртини сломили отпор Словенаца. Изабраници Дарка Билића дошли су до друге победе у сезони, док пораз имају један.

Тврд орах је била екипа из Крања и уопште није изгледало да су домаћини апсолутни фаворити. Грубља игра гостију донела је на почетку два петерца за Вошу које је успешно реализовао Максимовић за вођство од 2:0. После тога је уследио налет Триглава, који је до краја прве четвртине и преокренуо — 5:4. На срећу, Новосађани су били мало бољи у наставку, иако су и даље имали пропуштених прилика и пропуста у игри. Головима Ћатовића, Прекогачића и Боловића Војводина је повратила предност и на полувреме је отишла резултатом 7:6.

Успели су црвено—бели да пред улазак у последњих осам минута коначно дођу до два гола вишка — 9:7. Иако нису блистали у нападу, извлачио их је Попадић који је одлично чувао мрежу.

Ћатовић, Боловић и Урош Марић су се побринули да Воша мирније уђе у завршницу пошто су режирали предност од четири гола — 12:8, а до краја су још повећали разлику за коначних 14:8.

К. Бугарски

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 150, судије: Јованчевић (Врњачка Бања), Балажевић (Београд). Петерци: Војводина 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Виторовић, Марић Н, Максимовић 2, Тинтор, Муришић, Прекогачић 2, Ћатовић 4, Тубић 1, Стојчић, Боловић 2, Тртовић, Попадић, Марић У. 3.

ТРИГЛАВ: Бетон, Попович 2, Соклер, Рахне, Пауновић, Гостић Д, Миколетић, Гостић М, Вончина, Јустин 1, Тропан 4, Бечић, Кос, Пушавец 1.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести