Ватерполисти Радничког спремни за Европу

КРАГУЈЕВАЦ: Ватерполисти Радничког из Крагујевца сутра крећу пут Егера, где ће имати дебитантски наступ у европским такмицењима, у оквиру прве рунде квалификација за Куп Европе.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Директор Радничког Југослав Васовић рекао је да екипа има исте циљеве као и претходних година, а ове жели да што дуже остане у европским такмичењима.

"Ово је почетак сезоне у којој нас чека веома густ распоред, све до почетка децембра. У том периоду имаћемо само један слободан викенд, али добро смо се спремали за то. Циљеви су исти као и прошле године, уз додатак да играмо и Европу и без обзира на то што смо дебитанти, циљ нам је да ту што дуже останемо и догурамо што даље", рекао је Васовић.

Екипа из Крагујевца нема ни нимало лак задатак, јер се налази у најтежој групи, у којој је велики фаворит је домаћи Егер, дугогодишњи уцесник Лиге шампиона и један од најбољих мађарских клубова.

Према најавама Крагујевчана, за друго место које води у наредну рунду, водиће се равноправна битка са Соларисом из Шибеника и руским Штурмом.

Капитен Никола Томашевић истакао је да се екипа сремила за утакмице које јој следују.

"Спремали смо се добро за ове прве утакмице. Били смо у Атини на седмодневним припремама са Вуљагменијем, после нам је дошао и Партизан. Сигурно да је најквалитетнији тим Егер и њему дајем највећу предност, док су остале екипе сличног квалитета као ми. Соларис познајемо из регионалне лиге, док је Штурм мала непознаница. Даћемо све од себе да обезбедимо пролаз у другу рунду такмицења", рекао је Томашевић.

Крагујевчани су задржали костур из прошле сезоне, сачињен углавном од младих играча из сопственог погона.

Појачани су и са неколико тек нешто искуснијих ватерполиста, а голман Лазар Добожанов истиче да екипа има разлога за оптимизам.

"Екипа је доста промењена у односу на прошлу годину, тако да це нам ово уједно бити и добра провера за наредну сезону. Имали смо квалитетне припреме и доста спаринг утакмица, па мислим да смо се добро спремили. Знамо шта нас оцекује, тако да идемо са високим циљевима на ово такмичење и оптимистично улазимо у сезону", рекао је Добожанов.

Раднички прву рудну квалификација за Куп Европе креће од Шурма (13. септембар), онда следи дуел са Соалрисом дан касније, док ће у недељу играти против Егера.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести